Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Saldūs norai pildosi „Šokoladinėje“ (Klaipėda)

2007-04-23
Опубликовать вашу статью

„Šokoladinė“, įsikūrusi Tiltų g. 17, lankytojus vilioja maža šokolado pasaka – kavinėje parduodami šokoladiniai saldainiai pagal senas belgiškas tradicijas yra pagaminti tiktai rankomis ir iš aukščiausios rūšies belgiško šokolado „Callebaut“ bei „Belcolade“.

„Kodėl būtent „Šokoladinė“?“, – pasiteiravome kavinukės savininkės Irinos Medvedevos. „Aš ir mano mažoji dukra tiesiog negalime gyventi be šokolado. Be to, būdama vienoje parodoje, tiesiog negalėjau atsispirti šokoladinių saldainių grožiui“, – pasakoja moteris.

Užėjus į šokoladinę, akys tiesiog raibsta nuo plataus asortimento šokoladinių saldainių, kurie vienas už kitą atrodo skanesni ir gražesni: čia galite paskanauti daugiau nei 70 skirtingų saldainių rūšių. Tarp jų yra saldainių su marcipano įdaru, įvairiais riešutais ir jų kremo ar vaisių skonio šokolado įdarais. Mėgstantiems netradicinį, pikantišką skonį, siūloma paragauti saldainių su „čili“, imbieru, česnaku ir maskarponės sūrio įdaru.

Lankytojai itin pamėgo belgiškus triufelius, pagardintus brendžiu. Moterys dažniausiai renkasi migdolinį ežiuką, kurio viduje yra migdolas baltame šokolade su romu, o vokiečiai neišeina nenusipirkę marcipaninių saldainių.

Norintiems pradžiuginti artimą žmogų, pasaldinti jo gyvenimą, išsirinkti šokoladiniai stebuklai bus supakuoti į pasirinktą dėžutę su šilkiniu kaspinėliu.

Rafinuotą, skoningai įrengtą vienuolikos vietų jaukią kavinukę puošia kakavmedžio žiedai, kurie labai primena orchidėjas, nuotraukos bei kakavmedžio stiebų imitacijos. Atsistojus prie baro neįmanoma nepastebėti piešinio ant sienos, kuriame vaizduojama legenda apie šokoladą: kai Kolumbas atvyko į Ameriką, grįždamas iš miško jis pamatė, kaip Majų genties vadas yra vaišinamas karštu šokoladu tam, kad Dievas jam duotų daugiau turtų. Vėliau Kolumbas atvežė kakavos pupelių į Europą ir dalį jų padovanojo karaliui Ferdinandui. Ispanijos istorikas Ovidijus XVI amžiuje rašė: „Tik turtingas ir kilnus žmogus galėjo sau leisti gerti šokoladą, nes jis tiesiog gėrė pinigus. Kakavos pupelės buvo visų tautų valiuta: už 100 pupelių buvo galima nusipirkti gerą vergą“.

„Šokoladinėje“ galima pasilepinti ne tik įvairiais šokoladiniais saldainiais, bet ir tikru karštu šokoladu, kuris suteiks energijos visai dienai, gardžiąja itališka kava „Costadoro“ bei įvairių skonių itališka arbata „La via del Tie“.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija