Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorane – baikerių fiestų dvasia (Kaunas)

2005-04-16
Опубликовать вашу статью

Kaune, netoli Pažaislio vienuolyno, įsikūręs restoranas „Prie svarstyklių“ kartkartėmis tampa šalies baikerių triukšmingų ir kvapą gniaužiančių suvažiavimų vieta – čia kasmet vyksta „Bike Show Millenium“. O paprastomis dienomis tai visai tinkamas verslo susitikimams restoranas.

Iš miesto centro vežtis verslo partnerį į susitikimą restorane „Prie svarstyklių“ toloka – teks belstis vos ne iki pat Pažaislio. Bet pramoniniame Petrašiūnų rajone dabar galima pamatyti jau ne vien senųjų gamyklų griuvėsius, kaip prieš kelerius metus. Sėkmingai dirbančių įmonių aplink daugėja, o dar visai neseniai „Prie svarstyklių“ buvo vienintelis rimtesnio lygio restoranas šiame miesto rajone.

T. Masiulio gatvė, kurioje įsikūręs restoranas „Prie svarstyklių“, - tai kelias, vedantis nuo Petrašiūnų žiedo link Kauno hidroelektrinės užtvankos. Važiuojant link užtvankos restoranas dešinėje, už neseniai pastatyto „Vakarų skirstomųjų tinklų“ pastato. Iki užtvankos – mažiau kaip kilometras, tiek pat – ir iki posūkio link Pažaislio ir Kauno jachtklubo. Tai reikia turėti galvoje, jeigu važiuojate į restoraną baigiantis darbo dienai, savaitgaliais ar šiaip esant geram orui. Žmonių srautas tada čia smarkiai padidėja, todėl konfidencialiau pasikalbėti gali būti sunkoka. Sunkoka rasti norimą vietą ir darbo dieną per pačius pietus - žmonių būna daug.

Nemokamoje restorano automobilių stovėjimo aikštelėje telpa maždaug 500 automobilių - į šią vietą juk niekas neina pėsčiomis. Šiltuoju metų laiku restoranas smarkiai išsiplečia gamtos link - čia daug erdvės staliukams, egzotiškos formos barams. Lauko kavinėje vasarą telpa apie 500 žmonių, tad erdvios stovėjimo aikštelės gali ir neužtekti. Verta dėmesio ir restorano aplinka, kuriai šeimininkai suteikė „Pažaislio parko“ pavadinimą. Netoliese stovi senas garvežiukas, kuris renginių metu paverčiamas estrada, taip pat kalbama, jog restorano senovinių svarstyklių kolekcija – didžiausia Europoje.

Baikerių didkepsnis
Restorano patalpa šiek tiek primena netaisyklingos formos (jei tik galėtų toks būti) traukinio vagoną. Sunkiai surasite vietą, iš kurios būtumėte nematomas, o kai kur staliukai stovi nemaloniai arti vienas kito. Dar turint omenyje visai neblogą salės akustiką, tikėtina, kad jei kalbėsite garsiai, kaimynai jus gerai girdės. O ant nedidelių staliukų nebus kur iškleisti dokumentų, jei norėsite juos panagrinėti.

Yra restorane atskira pobūvių salė, jei labai reikia nuošalumo, galite prašytis į ją. Bet toji salė yra 40 vietų, sunku tikėtis, kad ją taip lengvai atiduotų jums, jei būsite su verslo partneriu dviese. Be to, ten nebūsite taip gerai girdimas, bet per stiklines sienas jus gerai matys iš kitų salių. Šiuos minusus atperka visai neblogas ir neįkyrus aptarnavimas - turbūt restorano personalas per baikerių sueigas įprato nevertinti svečių pagal išvaizdą.

„Prie svarstyklių“ valgiaraštis susideda lyg ir dviejų dalių – mat po tuo pačiu stogu dar veikia kinų patiekalų restoranas „Ju Bin Lou“, o abiejų restoranų patiekalus galima užsisakinėt visur. Sudėjus viską į krūvą, susidaro gana eklektiškas vaizdas, toks, kaip ir restorano interjeras. Tarsi savotiškas kulinarinis ragu - kiniška ir europietiška virtuvė, bet, reikia pripažinti,
pasirinkimas didelis.

Jeigu nesate kinų virtuvės mėgėjas, galite paragauti „Bike Show Millenium“ didkepsnio. Tai jautienos išpjovos gabalas, kurio porcija sveria 350 g, patiekiamas su grietinės ir sūrio padažu bei daržovėmis. Kartu dar gausite aitriųjų paprikų ir pupelių sriubos. Visa tai už 34,99 Lt. Skanu, sotu ir daug.

Daug gero vyno
Sudarant meniu pagalvota ir apie įvairius klientus, tad europietiškos virtuvės patiekalų irgi gausu. Tarkim, itališkos salotos su vėžių uodegėlėmis (9 Lt) ar meksikietiškos Cezario salotos (12,50 Lt). Iš pagrindinių patiekalų pabandėme kiaulienos kepsnelį su ananasais - tai kepsneliai, užkepti ananasų gabaliukais ir sūriu, su spanguolių padažu (17,90 Lt). Neblogas ir jautienos išpjovos kepsnys su žolelėmis, kepintas su brendžiu (18,90 Lt). Apskritai pagrindinių patiekalų kainos restorane svyruoja nuo 14 iki 25 Lt ir, palyginti su bendru geresnių Kauno restoranų kainų fonu, atrodo gana nuosaikiai. Trintų braškių ir persikų desertas (6,50 Lt) bei ledai su vaisiais (7 Lt) visai tvarkingai užpildė dar likusias tuščias skrandžio erdves. Dar vertėtų pridurti, kad visi ragauti patiekalai buvo švieži ir skaniai pagaminti. Bent jau Kaune „Prie svarstyklių“ išsiskiria vyno pasiūla - rinktis galima daugiau kaip 100 rūšių. Įdomu tai, kad tarp jų beveik nėra kosminių kainų. Beje, kelių rūšių prancūziškų vynų kituose Kauno restoranuose jų neteko
aptikti. Tai 1997 m. „Chateaux les Ormes de Pez Saint-es-Tephe“ (butelis kainuoja 165 Lt) bei 1999 m. „Chateaux Senejac haut Medoc“ (95 Lt.). Bet ir čilietiškas „Hacienda el Condor Campero Cabernet Savignon“ (100 ml - 4,50 Lt) buvo visai neblogas.

Bendrą alkoholinių gėrimų kainų lygį visai gerai iliustruoja faktas, kad 40 ml „Alitos“ brendžio atsieina viso labo 3,60 Lt, tad sunkiai išlaikantys saiką turi būti atsargūs. O jei ką, čia pat įsikūręs ir nedidelis viešbutis.

Vytautas Gaižauskas
„VŽ Savaitgalio“ informacija