Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Popietinė arbata „Kempinski Hotel Cathedral Square” Vilniuje

2014-04-02
Опубликовать вашу статью

Popietės  arbatos ritualo metu prie maisto patiekiamas „Laurent - Perrier Brut“ šampanas.  Anot geriausio 2013 m. Lietuvos someljė Narimanto Miežio, „šampanas yra žinomas kaip putojančio vyno tobulybės išraiška, o jo stilių atkartoti siekia bet kuris vyndarys. Tai viena žinomiausių prabangos prekių, kurios kūrimui bei tobulinimui reikėjo kelių šimtmečių. Prie popietės arbatos patiekiamas būtent šis šampanas, nes jis elegantiškai atgaivina, o jo intensyvi rūgštis ir sodrus poskonis padeda derinti šį gėrimą su gausybe įvairiausių patiekalų.”

Popietinę arbatą pristatanti Loreta Miliauskaitė  baigė specialų  „The Teamaster Silver Training Programme” kursą, kur buvo analizuojama žalios, juodos ir pusiau fermentuotos arbatos auginimas, apdirbimas bei gamyba, degustuojamos skirtingos arbatų rūšys iš įvairių Indijos, Ceilono, Kenijos, Japonijos, Kinijos ir Formosa regionų, pateikiama informacija apie vaisines bei žolelių arbatas, jų pritraukimo savybes; apmokoma, kaip tobulai paruošti bei vykdyti arbatos ceremoniją, kaip patarti svečiams bei rekomenduoti tinkamiausią  pasirinkimą, kaip laikyti ir saugoti arbatos ruošimo indus bei reikmenis. 

Afternoon_Tea_Kempinski_Vilnius_1

Klasikinės arbatos ceremonijos patarimai pagal „Kempinski Hotel Cathedral Square” arbatos meistrę  Loretą Miliauskaitę. Norint patiekti tobulą puodelį arbatos,  reikia laikytis tam tikrų  taisyklių:

  • Sušildykite arbatinuką karštu vandeniu, o tada karštą vandenį išpilkite.
  • Arbatos dalis: 1 puodeliui (leaf tea) arbatos – 1 su kaupu pripildytas arbatos šaukštelis.
  • Šviežiai užvirintą vandenį supilkite ant arbatos (žaliai arbatai 80 C.) Patarimas – pripildykite tuščią arbatinuką verdančiu vandeniu, o tuomet perpilkite jį į arbatinį, kurį naudosite arbatos paruošimui – taip tobulai išgausite reikiamą vandens temperatūrą.
  • Arbatinuke arbata turi daug galimybių atsiskleisti savo skonį:
  • Pasirūpinkite, kad arbatai pritraukti būtų skiriama pakankamai laiko, išimkite filtrą iš arbatinio ir įdėkite į jį koštuvą.  Arbata paruošta!

    Per kiek laiko arbata yra pritraukiama?
  • Juodajai arbatai reikia 3 minučių stimuliuojančiam ir skatinančiam poveikiui, 5 minučių – atpalaiduojančiam poveikiui.
  • Žaliajai arbatai reikia 2 minučių stimuliuojančiam ir skatinančiam poveikiui.
  • Žolelių arbatoms reikia 5 minučių, vaisinėms arbatoms – iki 8 minučių.
  • Rudąjį cukrų naudokite stiprioms, tokioms kaip „Assam”,  arbatoms, bet neskaninkite juo tokių arbatų kaip „Darjeeling” ar žalioji  arbata.
  • Pienas patiekiamas tik su stipriomis arbatomis, tokiomis kaip „Assam”.  O su „Darjeeling” ir panašiomis arbatomis pienas pakeičia jų skonį.
  • Netinkama su aukščiausios rūšies arbatomis vartoti citriną bei visus dirbtinius saldiklius, taip pat užplikyti arbatą šaltame arbatinyje arba neverdančiu vandeniu, taip pat ir puode, kuriame patiekiate kavą.

Popietės arbatėlė kituose „Kempinski” viešbučiuose

Popietės arbatos ritualas populiarus ir kituose „Kempinski” viešbučiuose visame pasaulyje - nuo Tailande, Bankoke, esančiame  viešbutyje „Siam Kempinski Hotel Bangkok”,  iki viešbučių Europoje – Šveicarijoje, Vengrijoje, Rusijoje, Bulgarijoje Maltoje, Vokietijoje, Austrijoje ir, žinoma, Didžiojoje Britanijoje, Londone. Kiekviename jų ši britiška tradicija pateikiama skirtingai bei su žiupsneliu savo regiono prieskonio. Pavyzdžiui, Abu Dabyje įkurtame „Emirates Palace by Kempinski” prie arabiškų ir europietiškų arbatų siūlomi auksu apibarstyti šokoladiniai desertai, Vienoje esančiame „Palais Hansen Kempinski Vienna” popietine arbata galima mėgautis skambant DJ muzikai, o Berlyne įkurtame „Hotel Adlon Kempinski Berlin” popietinė arbata šiuo metu žavi itin įdomia koncepcija – „Adlon Swinging Sundays“ – atgaivinančia 1920-ųjų tradiciją ir popietinę arbatėlę patiekiant su to meto šokiais bei  muzika. Peterburgo „Kempinski Hotel Moika 22” viešbutyje yra įkurtas net ir specialus arbatos kambarys, kuriame popietinė arbata patiekiama prie židinio iš prabangaus rusiško porceliano.

Afternoon_Tea_Kempinski_Vilnius_8