Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Pirmoji į „Žvaigždžių virtuvę“ kviečia Neda (Vilnius)

2004-11-07
Опубликовать вашу статью

Ką valgo žvaigždės? Kokie mėgstamiausi jų patiekalai? Ar Lietuvos meno pasaulio, pramogų verslo atstovai moka ir mėgsta ruošti maistą? Jei norite sužinoti atsakymus į šiuos klausimus ir pavakarieniauti su žinomais Lietuvos žmonėmis, nereikia belstis į jų virtuvės duris. Kiekvieno mėnesio pirmąjį ketvirtadienį vyks renginių ciklo „Žvaigždžių virtuvė“ vakarėliai - užsukę į sostinės restoraną „Terra Eldorado“, esantį viešbutyje „Holiday Inn“, galite paskanauti žinomo Lietuvos žmogaus pagamintų patiekalų ir pasiklausyti jo atliekamos muzikos.

Lapkričio 4 d. restorane „Terra Eldorado“ vyko pirmasis žvaigždžių kulinarinis vakaras, kurio karaliene tapo džiazo improvizacijų meistrė dainininkė Neda. „Terra Eldorado“ svečius ji stebino šaltiems rudens vakarams itin tinkančiu patiekalu - veršienos troškiniu grietinėlės ir svogūnų padaže. Šį troškinį dėl jo ypatingo skonio Neda vadina itin moterišku ir švelniu, lyg džiazas.

Restorano lankytojams Neda ne tik gamino mėgstamą patiekalą, bet ir atliko naujausias ir populiariausias savo dainas.

Neda prisipažįsta, kad kulinariniams stebuklams namų virtuvėje nebelieka laiko dėl įtempto gastrolių ir koncertų grafiko. Todėl ji mielai sutiko paeksperimentuoti ne namų, o profesionalioje restorano virtuvėje. „Tai puiki pramoga tiek man, tiek mano gerbėjams. Manau, kad jie įvertins ne tik mano muziką, bet ir kulinarinius sugebėjimus. Bent jau tikiuosi jų nenuvilti“, - juokdamasi sakė Neda.

„Žvaigždžių virtuvė“ - tai originalus, tradiciniu ketinantis tapti „Terra Eldorado“ renginys, kuris bus organizuojamas kiekvieno mėnesio pirmąjį ketvirtadienį. Įdomu tai, kad restorano šeimininkai žvaigždžių ruoštais patiekalais svečius vaišins nemokamai. Jiems teliks išsirinkti prie patiekalų derantį vyną ar kitus gėrimus.

Nepatekusieji į ketvirtadienio vakarus su žvaigžde neturėtų nusiminti. Įžymybės mėgstamiausias patiekalas mėnesiui bus įtrauktas į „Terra Eldorado“ nuolatinį meniu. Kiekvieną mėnesį iki vasaros pradžios restorano virtuvėje ir valgiaraštyje karaliaus vis kita žvaigždė.

Pasak viešbučio „Holiday Inn“ direktoriaus Dariaus Muižio, mintis rengti vakarienes su žinomais Lietuvos žmonėmis kilo ne tik siekiant paįvairinti ir praskaidrinti niūrius lietuviškos žiemos vakarus. „Tarpukario Lietuvoje itin mėgtas laisvalaikio leidimas restorane šiandien jau ne toks populiarus. Daugeliui žmonių restoranas yra tik vieta pavalgyti ir išgerti. Todėl tikimės, kad vakarienės su žvaigždėmis sugrąžins senas geras tradicijas restorane turiningai leisti laiką, susitikti su įdomiais žmonėmis, tiesiog bendrauti“, - teigia D.Muižys.

Trečius metus sostinėje veikiantis restoranas „Terra Eldorado“ lankytojams siūlo klasikinės prancūzų, europietiškos virtuvės ir šiuo metu Europoje itin madingos „fusion cuisine“ („sulydyta, suvienyta virtuvė“) virtuvės pagrindu sukurtus patiekalus. Europietiška „fusion cuisine“ virtuvė - tai ne tik daugelio tautų patiekalai, kulinarinės tradicijos ir subtiliai bei išradingai paruošti brangūs ir reti produktai, tai tiesiog kulinarijos filosofija.

Nedos paruošto patiekalo restorano „Terra Eldorado“ svečiai galėjo paskanauti nemokamai.

Organizatorių archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ infoemacija:
http://laisvalaikis.meniu.lt