Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Pasaulio kulinarijos čempionate Evaldas Juška iškovojo sidabro medalį

2022-12-01
Опубликовать вашу статью

Konditerijos meistras Evaldas Juška Liuksemburge iškovojo sidabro medalį individualioje meninės šokoladinės skulptūros „Pastry Artistic-Chocolate showpiece rungtyje viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy & Boch Culinary World Cup. Šiame čempionate susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, išradingiausi profesionalūs meistrai.

Lapkričio 26 - 29 d. rungtyje „Pastry Artistic-Chocolate showpiecevaržėsi apie 50 virtuozų iš viso pasaulio. Dalyviai į „Luxexpo“ parodų rūmus turėjo atvykti 5 val. ryto ir iki 7 val. užbaigti šokoladinę meninę ekspoziciją bei paruošti tarptautinių teisėjų verdiktui. Vertinamas profesionalumas, tikslumas: 50 taškų skiriama techniniams įgūdžiams ir sudėtingumui, 30 taškų – dizainui ir kompozicijai, 20 taškų – kūrybiškumui ir originalumui. Evaldas Juška pristatė meninę šokoladinę skulptūrą „Avatar and his unique bird in the nature“, kūrybinių idėjų semdamasis iš populiaraus mokslinės fantastikos filmo „Avatar“. Iššūkių kėlė paukštis ir jo sparnai: likus dienai iki išstojimo, paukščio sparnai lūžo, neatlaikę plunksnų svorio, įtempta situacija pareikalavo begalinio susitelpimo, techninių įgūdžių bei operatyvaus darbo. Kartu į pagalbą suskubo konditerijos meistrė Dovilė Valentienė.

Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2022 lietuviai varžėsi individualiose rungtyse „Pastry Artistic-Chocolate showpiece“. Tai jau antrasis Lietuvos meistrų iškovotas medalis rungtyje „Pastry Artistic-Chocolate showpiece. Dieną prieš, pristačiusi įspūdingą, preciziškai išpildytą, sudėtingų technikų 12 kg meninę šokoladinę skulptūrą „Circle of time“ konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį. Šokoladinių skulptūrų kūrėjams asistavo šefai Darius Dabrovolskas ir Jaroslav Orševski.

Kas ketverius metus vykstančiame viename prestižiškiausių ir naujausias gastronomijos madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022 dalyvauja virtuvės profesionalai iš daugiau nei 45 pasaulio šalių: čia vyksta 80 įvairių komandinių rungčių, apie 700 virtuvės meistrų varžosi individualiose rungtyse, teisėjauja 40 tarptautinių teisėjų, konkursai sutelkia minias gastronomijos pasaulio atstovų, parodoje apsilanko apie 30 000 šios srities gerbėjų.

Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pasaulio kulinarijos čempionate Culinary World Cupatstovauja Lietuvai jau ketvirtąjį kartą. Lietuvos virtuvės šefų pasiekimai: 2018 m. Nacionalinių komandų rungtyje – bronzos medaliai; individualioje rungtyje – aukso medalis. 2014 m. Nacionalinių komandų rungtyje ART stalas – bronzos medaliai, karštoji virtuvė – sidabro medaliai; individualiose rungtyse – aukso, du sidabro ir bronzos medaliai. 2010 m. Regioninėje rungtyje – sidabro medaliai.

Šiais metais lietuvių delegacija į Liuksemburgą nuvyko per 22 val. mikroautobusu, įveikusi 1900 km.

Dėkojame rėmėjams: „Minordija“, „Resvilė“, „Kitchenaid Lietuva“, „Jokado Ugi“, Šv. Ignaco Lojolos kolegijai bei „HiandGo“ už paramą mikroautobusu.

 

Daugiau informacijos:

Jūratė Mikalkėnienė

LVVKA vykdomoji direktorė

Mob. +370 615 67405

El. paštas vadybininke@lrvvk.lt