Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Pasaulinio virėjų konkurso „Bocuse D‘or“ auksas atiteko prancūzui

2007-01-29
Опубликовать вашу статью

Š. m. sausio 23-24 dienomis Lione, Prancūzijoje, tarptautinės viešbučių ir restoranų maitinimo parodos „Sirha 2007“ metu vyko vienuoliktasis kulinarijos čempionatas „Bocuse D‘or“, pagal svarbą nusileidžiantis tik IKA pasaulinei virėjų olimpiadai.

Kas du metus vykstančiame čempionate, šiais metais minėjusiame savo dvidešimtmetį, dalyvavo ir dėl geriausio pasaulio virėjo titulo kovojo virtuvės meistrai iš 24 pasaulio šalių.

Drauge su 24 į auksinę statulėlę pretendavusiais kandidatais, patiekalus gaminusiais iš baltojo Norvegijos oto (Norwegian white halibut), raudonojo karališkojo krabo (Norwegian red King Crab) ir viščiuko (Bresse chicken PDO), konkurse dalyvavo daugiau nei tūkstantis jų pagalbininkų ir asistentų.

Dvidešimto konkurso jubiliejaus proga statulėlių įteikimo ceremonijoje dalyvavo visi ankstesnių „Bocuse D‘or“ konkursų nugalėtojai. Į renginį taip pat atvyko ir konkurso įkūrėjas bei prezidentas Paul Bocuse bei pasaulinio garso virtuvės meistras Heston Blumenthal, kuriam priklauso netoli Londono esantis restoranas „Fat Duck“ (www.fatduck.co.uk), ne kartą pripažintas geriausia pasaulio maitinimo įstaiga.

Jubiliejinio konkurso nugalėtoju tapo ir auksinę „Bocuse D‘or“ statulėlę bei 20 000 EUR pelnė virtuvės meistras iš Prancūzijos Fabrice Desvignes, nuo 1999 metų dirbantis Prancūzijos Senato rūmų virtuvėje („Presidence du Senat“, Paryžius, www.senat.fr).   Antroji vieta (sidabrinė statulėlė ir 15 000 EUR) atiteko danui Rasmus Kofoed („Restaurant Gastronomique“, Frederiksberg, Danija, www.gastronomique.dk). Trečiuoju geriausiu pasaulio virėju liko bei bronzos statulėlę ir 10 000 EUR gavo atstovas iš Šveicarijos Frank Giovannini („Hotel de Ville“ viešbučio restoranas, Šveicarija, www.philippe-rochat.ch).

Atskirai buvo apdovanoti virėjai, pagaminę geriausią žuvies Sven Erik Renaa, ( Norvegijos kulinarijos institutas, www.gastronomi.no) ir mėsos Markus Aujalay (Švedija) patiekalus, geriausias asistentas Mei Nan (Kinija). Geriausio pasirodymo ir kulinarinio identiteto prizus pelnė Kotaro Hasegawa (restoranas „Sens et Saveurs“, Tokijus, Japonija, www.hiramatsu.co.jp/restaurants/sensetsaveurs) .

Parengė Gintarė Jankauskaitė, Vytautas Mickevičius
Meniu.lt informacija
F. Mainard ir T. Carron nuotraukos