Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Norite paragauti dar neragauto? Armėniški patiekalai ir armėniškas vynas kavinėje „Ararat“ (Šiauliai)

2007-05-11
Опубликовать вашу статью

Kavinės pavadinimas „Ararat“ parinktas neatsitiktinai. Legenda pasakoja, jog Nojus, pasibaigus tvanui, išlipo ant Ararato kalno ir jo priekalnėje pasodino vynuogės gyvašakę. Būtent čia Armėnijoje, Ararato kalno papėdėse, prasidėjo vynuogių auginimas ir vyndarystė.

„Kiekvienam armėnui reikia būti kuo arčiau gamtos“, – pasakoja kavinės direktorius Ašot Sargsian. Todėl čia gausu Armėnijos kalnų bei krioklių nuotraukų, staliukus skiria širmos, dekoruotos dirbtinais augalų lapais, o nuo vienos kavinės sienos tiesiog čiurlena vanduo, kuris suteikia erdvei gyvybės. Likusios kavinės sienos dekoruotos mėlynos, žalios bei raudonos spalvos tradiciniais armėnų ornamentais, kurie puošia net ir seniausias Armėnijos bažnyčias.

Kavinės valgiaraštis pasižymi valgių gausa, čia savo patiekalą ras net ir paties išrankiausio skonio savininkas. Visi armėniški patiekalai pagardinami su ypatingais ir tik iš Armėnijos vežamais prieskoniais bei autentiškais, ką tik pagamintais armėnų padažais. „Ararat“ kviečia paragauti armėniškų balandėlių su vynuogių lapais „Tolma“, ypatingą sūrio pyragą „Chačapuri“, koldūnų „Chinkali“, avienos sriubos su pomidorais, paprika bei bulvėmis „Chašlama su aviena“, sriubos „Putuk“, pagamintos pagal senovės Vakarų Armėnijos tradicijas ir jau visų pamėgtą kaukazietišką sriubą „Charčo“. Žuvies mėgėjai čia suras baltame vyne pagamintą upėtakį su lavašu, o taip pat kitus žuvies patiekalus. O kaip išeisi neparagavęs firminio „Ararat“ šašlyko, kurio garnyras, padažai, kitaip nei lietuviams įprasta, patiekiami atskirose lėkštėse?

Armėnų virtuvė - viena seniausių pasaulyje, turinti tūkstantmečių tradicijų, todėl nenuostabu, kad armėnai pripažįstami ir vyno gamybos pradininkais, nes jie vieninteliai pasaulyje išlaikė nuo Urartų valstybės laikų reliktines vynuogių  rūšis - baltąsias vynuoges Chardži, Mschali, Ararati ir raudonąsias Areni  vynuoges, todėl lankytojai neatsispirs armėniško raudonojo ar baltojo vyno žavesiui. Moterys čia dažniausiai renkasi saldųjį granatų vaisių vyną „Grenade“, o vyrai labiau mėgsta natūralų pusiau sausą „Areni“.

Užsukite į „Ararat“ skaniai pavalgyti, pagurkšnoti įstabaus skonio armėniško vyno ir gerai praleisti laiką!

Daugiau apie kavinę>>

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija