Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Nepaprasto skonio jautienos kepsniai „West Side“ (Klaipėda)

2004-10-28
Опубликовать вашу статью

Amerikietiško kaubojiško stiliaus restoranas „West Side“ (išvertus - Vakarų pakrantė) įsikūręs Klaipėdos senamiesčio pakraštyje.

Paklysti beveik neįmanoma - tai bene vienintelis restoranas I. Kanto gatvėje, be to, važiuoti tektų vienpusiu eismu. Akmeninį grindinį ties restoranu keičia naujai suklotos trinkelės, čia reiktų dairytis laisvesnės vietos ir parkuoti automobilį. Automobiliams stovėti vietos skirta nedaug, bet retai kada nerasite bent poros laisvų nišų.

„Verslo žinių“ žurnalistė su svečiu Vytautu Lygnugariu, „Limarko laivininkystės kompanijos“ vadovu, vertinti restorano jo savininkams apie tai nežinant atvyko lietinga pavakarę. Durininkas susirūpinusiu veidu skubėjo įleisti ir maloniai teiravosi: „Ar nesušlapote?“ Nors paėjėti teko vos porą metrų, toks dėmesys klientams malonus.

18 val. vakaro - beveik pusė staliukų užimti. Negali nepastebėti, kad daugelį lankytojų sudaro vyrai.

„Čia atvažiuoju ir su verslo partneriais, ir su šeima, tik per dalykinę vakariene „West Side“ rimtesnių klausimų aptari beveik neįmanoma. Aplinka neįpareigoja kalbėti tyliau, todėl puikiai girdėti, apie ką kalba prie kelių artimiausių staliukų sėdintys žmonės“, - dalijas patirtimi p. Lygnugaris.

Privatumo čia trūksta - tarp kėdžių ir gretimo staliuko tarpelis yra gal kokių 15 cm, jei svečiai sėdi plačiau - atsilošęs gali matyti kaimynystėje sėdinčio žmogaus veidą. Pasak svečio, ne visos dalykinės vakarienės būna konfidencialios, bet nors kartą Klaipėdoje verslo partnerius pavaišinti „West Side“ būtų gražu.

„Per tiek metų čia virtuvė nesuprastėjo. Nesu nė karto girdėjęs blogų atsiliepimų dėl aptarnavimo ar maisto ir svečių, kuriuos teko kviesti vakarienės į „West Side“. Aš pats nesu niekur pasaulyje valgęs skanesnio didkepsnio negu čia“, pagyrų negailėjo p. Lygnugaris.

Virtuvė lygiuojasi į geriausius sostinės jautienos kepsnių restoranus, tačiau šis patiekalas Klaipėdoje kainuoja pigiau, apie 20-30 Lt kartu su garnyru. Porcijos gana didelės, patiekalą vos įveikia apetito nestokojantis vyras.

Gėrimų pasirinkimas gausus, barmenas pasirengęs pasiūlyti įvairių šalių, rūšių vyno. Užsakome butelį „Barmundi Shiraz“ vyno (65 Lt). Gurkšnojame vandenį „Evian“, buteliukas čia, kaip ir daugelyje restoranų, kainuoja 5 Lt.

Prie vyno padavėjas pasiūlė sūrio rinkinį. Dviese 20 Lt vertės patiekalų asorti užkandžiavome visą vakarą, bet neįveikėme.

Nemažos ir desertų porcijos. Ragavome vyšnių pyrago (7 Lt) ir ledų su karamele (8,50 Lt). Restorano valgiaraštis - amerikietiškas su „itališku akcentu“, nemaža makaronų patiekalų pasiūla.

„Aplinka neįpareigoja būti pasitempus, čia tiesiog mėgaujiesi kompanija, patiekalais ir maloniu aptarnavimu“, - sako p. Lygnugaris.
„West Side“ - amerikietiškas restoranas su laisvės ir demokratijos dvasia. Čia juntama angliška Viktorijos laikų prabanga. Į akį krinta unikalus, anglų dizaino elementų turintis 5 m ilgio baras, toks, kokie XX a. pradžioje buvo populiarūs Amerikoje. Amerikos restoranai laikė prestižu turėti tokį barą.


Rūta Stankevičiūtė
„Verslo Žinių“ informacija