Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Nemaišytas salyklinis „Glenfiddich“ viskis

2006-04-30
Опубликовать вашу статью

„Glenfiddich“

Kai 1963 metais „W.Grant & Sons“ pasaulio rinkai pateikė naujovę – nemaišytą salyklinį (single malt) viskį „Glenfiddich“, konkurentai tokį žingsnį laikė beprotybe. Buvo manoma, jog gryni salykliniai viskiai yra per sodrūs, per daug kvapnūs ir, galiausiai, per sudėtingi britams ar užsieniečiams. Iki tol grynas salyklinis viskis buvo tik Škotijoje pasitaikanti retenybė.

Tačiau viskio mėgėjai iš karto pripažino šią naujovę, ir per gana trumpą laiką pasaulyje pasikeitė viskio mada, o salykliniai viskiai pagaliau buvo įvertinti.

Ši sėkmė nėra nulemta vien atsitiktinumo. „Glenfiddich“ yra vienintelis Škotijos Aukštumų salyklo viskis, distiliuotas, brandintas ir išpilstytas į butelius toje pačioje gamykloje-ūkyje. Siekiant apsaugoti Robbie Dhu šaltinį, kurio vanduo naudojamas „Glenfiddich“ gamybai, Grantų šeima nusipirko aplink šaltinį plytinčią žemę. Šiuo metu toje pačioje žemėje auginami ir miežiai, skirti viskio gamybai.

Dažnas susimąsto, kaip įmanoma ištisus dešimtmečius brandinti daugybę statinių viskio, kiek tam reikia sandėlių ir statinių. Vien Duftaune ir jo apylinkėse yra daugiau nei 40 hektarų sandėlių. Granto statinių dirbtuvėse kas savaitę paruošiami tūkstančiai statinių.

Apie „Glenfiddich“ viskius:

„Glenfiddich Special Reserve 12 Year Old“ neseniai pakeitė savo pirmtaką – „Glenfiddich“ viskį be išlaikymo (amžiaus) nuorodos. Nors naujasis viskis yra brandintas ilgiau, viskio distiliuotojai ištikimiems „Glenfiddich“ gerbėjams gamina nebrangintą gėrimą. Malonus ir gaivus viskio aromatas primena kriaušių ir net pušų ūglių, tropinių vaisių kvapų natas. Savitas, gerai subalansuotas vaisinis skonis neturi kitiems viskiams būdingo durpių skonio aitrumo. Dėl savo švelnumo ir ilgai burnoje išliekančių pojūčių, „Glenfiddich“ labai patinka visiems viskio ragautojams.

„Glenfiddich Solera Reserve 15 YO“ aromatas primena vaisius, jaučiamos medaus ir vanilės natos.
Kas yra Solera brandinimo sistema?
1 etapas: viskis brandinamas trijų rūšių medinėse statinėse (ne mažiau kaip 15 metų): tradicinėse ąžuolo statinėse, naujo ąžuolo statinėse bei statinėse, kur anksčiau buvo brandintas cheresas.
2 etapas: kruopščiai atrinkti viskių distiliatai iš skirtingų statinių pamažu dalimis supilami į vadinamąją didžiąją Solera statinę. Čia sumaišomi senesni ir 15 metų išlaikymo viskiai.
3 etapas: kai ši statinė pripildoma, išpilstymui į butelius skirta viskio dalis nupilama papildomai „susigulėti“, ir tik tuomet viskis išpilstomas į butelius.
Solera privalumas – natūralus senų ir jaunesnių (bet nejaunesnių nei 15 metų) salyklinių viskių maišymas. Šiame viskyje yra ir dalis labai seno viskio.

„Glenfiddich Ancient Reserve 18 YO“ – elegantiško, obuolių ir ąžuolo aromato bei puikiai subalansuoto skonio viskis. Tai viskio žinovų ir meistrų nepakartojamas kūrinys. Šis viskis 18 metų brandinamas Oloroso chereso statinėse ir tradicinėse burbono statinėse. Vėliau viskio meistrų sumaišomas ir išpilstomas į butelius.

Ypač išrankūs viskio mėgėjai gali įvertinti 21, 30 ir 40 metų išlaikytą „Glenfiddich“ viskį.

Neseniai „Glenfiddich“ viskio mėgėjams pasiūlė ir unikalią vardinio butelio paslaugą – specialioje etiketėje atspausdinamas pirkėjo tekstas, pavyzdžiui, dovanos gavėjo vardas ir proga, kuria šis prabangus viskis dovanojamas. Tokiu būdu pasaulyje populiariausio gryno salyklinio viskio butelis tampa išties nepamirštama dovana.

UAB „Mineraliniai vandenys“ informacija