Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Naujas projekto „30 geriausių restoranų” startas

2018-03-22
Опубликовать вашу статью

2017 metų geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintame Liutauro Čepracko restorane „Gastronomika“ specialių pusryčių metu paskelbtas naujas jau trejus metus gyvuojančio „30 geriausių restoranų” projekto startas.

Anot Gero maisto akademijos įkūrėjo Lino Petrukaičio, projektas ne tik populiarina restoranų kultūrą, naujus skonius ir visa tai kuriančius žmones, tačiau tuo pačiu skatina kuo daugiau žmonių Lietuvoje atrasti gastronomijos įvairovę. Restoranų pasaulio dinamiškumas diktuoja tendenciją kasmet tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje sudaryti geriausių restoranų sąrašus ir atlikti jų vertinimus, Kviečiama tiek pačius restoranus, tiek jų lankytojus iki balandžio mėnesio kreiptis į Gero maisto akademiją su pasiūlymais 2018-ųjų metų geriausių restoranų rinkimams.

Projekto „30 geriausių restoranų” tikslas –  jungti maisto industrijos ekspertus Lietuvoje ir šiuos profesionalus suburti vieningam balsavimui. Į šį ratą Gero maisto akademija kviečia prisijungti ir kitus gastronomijos ekspertus bei visus norinčiuosius: Lietuvos ir Lietuvoje dirbančius užsienio šefus, restoranų savininkus, apie industriją rašančius tinklaraštininkus ar žurnalistus. Konkurso skaidrumą įrodo tai, kad Gero maisto akademija yra atvira visiems, norintiems dalyvauti akademijos veikloje – tam tereikia susisiekti ir gauti rekomendacijas iš dviejų jau esamų akademijos narių – akademija yra atvira visiems, norintiems atiduoti savo balsą.

Reitinguojant šalies restoranus didžiausias dėmesys skiriamas maistui ir jo pateikimui, atsižvelgiama į virtuvės savitumą, meniu pasirinkimą, patiekalų ingredientus, kompleksiškumą, vertinamas bendras patiekalų skonis ir patiekimas. Svarbūs vertinimo aspektai yra ir gėrimų meniu pasirinkimas, meniu dinamika, kokybė bei išskirtinumas. Taip pat vertinama aptarnavimo kokybė, aplinka – koncepcijos vientisumas, bendras įspūdis.

Iki balandžio mėnesio Gero maisto akademija kviečia visus gero skonio mylėtojus teikti pasiūlymus bei pačius restoranus atkreipti į save dėmesį ir dalyvauti restoranų reitingavime – siekiama pritraukti Lietuvos regionuose esančius ir akademijos dar nepastebėtus restoranus. Kaip anksčiau, taip ir šįmet, balandžio mėnesį bus viešai skelbiamas Gero maisto akademijos kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“ sudarytas 60 restoranų sąrašas, iš kurio renkami geriausi šalies restoranai.

Projektą vainikuos birželio 21 dieną organizuojami geriausių 2018 metų restoranų apdovanojimai.



Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt