Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Nauja „Neringos“ tradicija: meniu pagal svečius (Vilnius)

2010-11-02
Опубликовать вашу статью

Išgirti žuvų kepsniai

Nuo praėjusių metų restoranas „Neringa“ įsivedė naują tradiciją - prieš galutinai patvirtinant naują valgiaraštį, rengiamas degustacijos vakaras, per kurį svečiai prašomi įsijausti į maisto kritikų vaidmenis ir specialiose anketose pasakyti savo nuomonę, pastabas bei pageidavimus.
„Naujasis „Neringos“ rudens ir žiemos valgiaraštis išbaigtas atsižvelgus į svečių norus, kurie buvo išsakyti per neseniai vykusį tokio maisto ragavimo vakarą. Taip užsitikriname, kad mūsų restorane lankytojai rinksis patiekalus, kurie būtent jiems yra skanūs“, - sakė Agnė Baradinskaitė, restorano „Neringa“ vadybininkė. Ji pabrėžė, kad per meniu degustavimo
vakarą ypač didelio svečių susidomėjimo sulaukė nauji žuvies patiekalai: labai gerai įvertinti sviestažuvių ir menkės kepsniai. Iš anksčiau restorane ruoštų žuvies patiekalų paliktas tik lankytojų pamėgtas otas.

Nauji mėsos patiekalai

„Rudenį ir žiemą mūsų svečiai dažniau užsisako sotesnių patiekalų, todėl specialiai šaltajam sezonui visiškai pakeitėme mėsos valgius. „Neringos“ restorane galima užsisakyti ėrienos, jautienos ir kiaulienos. Taip pat pasirūpinome į valgiaraštį įtraukti daugiau sočių, šiltų sriubų, pavyzdžiui, barščių su šonkauliukais, trintos baravykų ar aitriųjų paprikų „Čili“ sriubos“, - valgiaraščio naujienas vardijo A.Baradinskaitė. Įdomi naujiena užkandžių asortimente - rizotas su moliūgais, patiekiamas su keptais burokėliais. Naujovė karštųjų paukštienos patiekalų meniu - kepta anties kulšelė, patiekiama su virtomis daržovėmis ir juodaisiais lęšiais, pagardintais juodųjų serbentų džemu.

Sulig šaltuoju metų laiku smarkiai išplėstas desertų, ypač karštų asortimentas. Naujas skanėstas - karšta vyšnių sriuba su ledais, patiekiama su imbieriniais sausainukais, taip pat siūlomi kepti bananai, sūrio pyragas su figų džemu ir kiti saldūs patiekalai.

„Nuo šio rudens savo lankytojams siūlome karšto šokolado. Manau, jis ypač patiks tiems mūsų svečiams, kurie į restoraną užsuka prieš Vilniaus centre vykstančius įvairius renginius - spektaklius, koncertus, ar po jų“, - kalbėjo A.Baradinskaitė. Desertų valgiaraštyje rasite ir populiarųjį krembriulė.

Draugiškos kainos

Nepaisant sezoniškumų, „Neringoje“ išlieka tradicinis meniu, kuriame rasite jau 50 metų ruošiamų patiekalų: firminius „Neringos“, „Jūratės“ kepsnius, befstrogeną, tarp desertų - natūralią plaktą grietinėlę su šokoladu ir riešutais. Taip pat restorane galima užsisakyti lietuviškų patiekalų.

A.Baradinskaitė pabrėžia ir palyginti mažas „Neringos“ patiekalų kainas: „Savo lankytojams siūlome kultūringą ir sykiu neįpareigojančią restorano aplinką bei kokybiškus patiekalus už itin draugiškas kainas“. Karštų patiekalų restorane galite užsisakyti nuo 12 litų. Salotų kainos - nuo 6 litų, sriubos - nuo 4 iki 10 litų.

Tarp „Neringos“ valgiaraščio naujienų - keptas varškės sūris (10 Lt), sviestažuvių kepsnys, patiekiamas su bulvių riekelėmis, cukinijomis, morkomis ir kario padažu (25 Lt) ir karšta vyšnių sriuba su ledais ir imbieriniais sausainiukais (6 Lt).

Su „Laisvalaikio“ kortele 13 proc. nuolaida sąskaitai.

Elena Nikonovaitė
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.
Pirmoje keptas varškės sūris
Antroje Sviestažuvių kepsnys
Trečioje karšta vyšnių sriuba su vaniliniais ledais ir imbieriniais sausainiukais

„Laisvalaikio“ informacija


2010 11 02