Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Nauja mitybos koncepcija Lietuvoje - 500 riebalų "taškų" per savaitę

2010-09-30
Опубликовать вашу статью

Vokietijos mokslininkų sukurta mitybos koncepcija yra pripažinta Europos ir pasaulio šalių mitybos specialistų. Pritaikyta prie didelio gyvenimo tempo diktuojamų sąlygų ir besikeičiančio žmonių požiūrio į mitybą, Point for Point sistema yra būdas kaip drastiškai nekeičiant valgymo įpročių maitintis sveikai ir pilnavertiškai.

Pirmasis Point for Point mitybos sistemą Lietuvoje įdiegė restoranas "Value".

"Esame pirmieji, ir tikimės, kad netrukus daugiau šalies restoranų prisijungs ir sveikatą tausojanti mitybos koncepcija paplis. Koncepcijos paprastumas leidžia šios mitybos principų laikytis ir namuose.

Siekiant kontroliuoti suvartojamų riebalų kiekį nepakanka savo racione riboti riebalinių produktų, tokių kaip aliejus, sviestas ar grietinė, vartojimą. Riebalai dažniausiai yra paslėpti produktų sudėtyje. Riebalus kontroliuojančios mitybos koncepcijos tikslas – suteikti informaciją apie riebalų kiekį produktuose.

"Lietuvoje suaugusieji dažniausiai suvartoja daug didesnį riebalų kiekį per dieną negu yra rekomenduojama. Ilgainiui nekontroliuojamas suvartojamų riebalų kiekis lemia sveikatos sutrikimus. Lietuvos dietologų rekomenduojama riebalų dienos norma žmogui yra nuo 60 – 70 gramų ir nedaugiau kaip 500 gramų per savaitę" – sakė gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

Pasak Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidento Stanislovo Kizinevič, Point for Point koncepcijos pagrindu gaminamiems patiekalams naudojami tik be konservantų, genetiškai nemodifikuoti aukščiausios rūšies produktai.

MENIU.LT informacija
Nuotraukos: Ieva Malaiškaitė
Pagal „Dussmann Service“ informaciją

2010 09 30