Kuo skiriasi eilinė vakarienė ir degustacinė vakarienė restorane? Apie tai pasakoja Italijos užsienio žurnalistų asociacijos narys Paulius Jurkevičius: „Degustacinė vakarienė – tai sudėtingas, bet labai įdomus gastronominio pažinimo formatas. Jos metu pateikiamas išbaigtas kelių patiekalų meniu. Juos paprastai vienija konkreti vakaro tema. Patiekalai aiškinami, komentuojami, vakaro svečiai aktyviai keičiasi patirtimi ir nuomonėmis“.
Romoje dirbantys žurnalistai Paulius ir Jurga Jurkevičiai specializuojasi itališkos virtuvės, unikalių produktų, sveikos mitybos srityje. „Mūsų degustacinė vakarienė paprastai susideda iš dviejų dalių“ – pasakoja knygų „Staltiesės ritmas“, „Italija“, „Sava Roma“ autorius ir bendraautorius P.Jurkevičius: „Pirmojoje dalyje pristatome unikalų produktą. Jį ragaujame, gilinamės į aromato ir skonio dalykus, kalbame apie jo gamybą, teritoriją“ . Jurga Jurkevičienė rūpinasi antrąja pristatymo dalimi: „Sudarau specialų meniu ir drauge su profesionalia restorano kulinarų komanda gaminu vakarienę iš penkių patiekalų, kurie aiškina degustuoto produkto taikymą virtuvėje“.
Degustacijų serijos projektas startavo šių metų pavasarį, vyko du renginiai: horizontali „Montecchia“ alyvuogių aliejaus degustacija ir parmezano vertikalė, kurios metu pirmą kartą Lietuvoje ragavo 120 mėnesių brandos sūrį. 2014-2015 m. sezonu planuojama apie 10 įspūdingų renginių, kurie stebins autentiškais produktais iš užsienio šalių, specialiai atgabentais iš nedidelių ūkių, kulinarijos pasaulyje garsiais svečių vardais ir netikėtu požiūriu į mums įprastus produktus.
Rugsėjo 3 d. degustacijoje - itališki Parmos, San Daniele, Norcia kumpiai, DIDŽIAUSIAS PASAULYJE pastos formatas ir kitoks požiūris į lietuviškus grybus. Vakaro vedėjai - Paulius ir Jurga Jurkevičiai. Rezervacija telefonu +37061436627.
* Naručio restoranas pradeda degustacinių vakarienių sezoną!*