Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Medžiotojų užeiga“ - žvėrienos mėgėjams (Kaunas)

2005-02-26
Опубликовать вашу статью

Važiuodami į Rotušės aikštę turėkite galvoje, kad už automobilių stovėjimą čia reikia mokėti. Litas už valandą neturėtų būti problema verslininkui, jei Kauno centre už šią paslaugą būtų galima sumokėti grynaisiais. Deja, Kaune mokama tik kortelėmis, kortelės parduodamos spaudos kioskuose. Jei jūsų partneris - miesto svečias, jo gali laukti visiška sumaištis: pastato automobilį, eina ieškoti, kur įsigyti kortelę, o ratą tuo metu, žiūrėk, jau blokuoja. Kai kuriose greta aikštės esančiose gatvelėse už pastatytą automobilį mokėti nereikia, bet ten laisvą vietelę rasti sunku.

„Medžiotojų užeiga“, po atnaujinimo visiškai nepanaši į sovietmečio restoraną, gerokai išsiskiria iš kitų Kauno maitinimo įstaigų interjeru. Vien restorano aplinka gali būti savotiška verslo klasės dovana partneriui, padedanti suminkštinti jo širdį prieš svarbų sandorį.

Ypač jei partneris čia anksčiau nesilankė arba jeigu lankėsi studijų laikais, prieš atnaujinimą.
„Medžiotojų užeiga“ pateisina savo pavadinimą - tai teminis restoranas, kurio interjeras derinamas su meniu. Paukščių iškamšos, kailiai, medžioklės scenas vaizduojantys gobelenai neįkyriai primena, kur atsidūrėte. Kita vertus, interjeras visiškai „nesipjauna“ su pro langus atsiveriančia Rotušės aikštės panorama. O pati aikštė, skirtingai nei ganėtinai aptriušęs likęs Kauno senamiestis, yra puikus fonas verslo pietums.

Žinok, ką rezervuoji
Daug pobūvių salių turinti „Medžiotojų užeiga“ lankytojams siūlo dvi „viešąsias“ sales. Į kairę nuo pastatą kertančio nedidelio pasažo esanti didelė Kailių salė skiriasi nuo dešinėje esančios palyginti nedidelės Protokolo salės ne tik dydžiu ir interjeru - meniu abiejose salėse skirtingas. 

Protokolo salę nuo gana gausiai restoraną lankančios publikos saugo brangesni patiekalai - kai lankėmės, Kailių salė buvo pilnutėlė. Žmonės laukė laisvų vietų, bet į Protokolo salę nesiveržė - joje prie savo staliuko sėdėjome vieninteliai.

Vis dėlto akustika net ir tuščioje Protokolo salėje nėra labai palanki diskretiškam pokalbiui - garsas čia aidi gan smarkiai, puikiai girdisi, apie ką personalas nepakeldamas balso kalbasi prie baro, esančio už maždaug dešimties metrų, kitoje patalpoje. Vis dėlto kai užimtas tik vienas staliukas, tai nėra problema - jei nerėkausite. Tyliai galima išsiversti ir 2-3 kompanijoms vienu metu - salėje 20 vietų. Jeigu jau nutiktų taip, kad ir Protokolo salėje būtų pilna žmonių, konfidencialiems pokalbiams ji netiktų - staliukai stovi arti vienas kito.

Bet tokiu atveju jus gali išgelbėti 8 vietų Safari salė - į ją lankytojai leidžiami tik specialiai to paprašius, suprantama, jei nėra užsakyta. Ten jau tikrai konfidencialu.

Kainos atvykėlį stebintų
Jeigu jūsų svečias - vilnietis, kainos „Medžiotojų užeigoje“ jį nustebins, jei užsienietis - gali ir apstulbinti. Karšti patiekalai Protokolo salėje kainuoja 17-36 Lt, Kailių salėje - 11-26 Lt. Kaune restoranai apskritai pigesni nei Vilniuje.

„Medžiotojų užeigos“ meniu teminis, čia dominuoja žvėrienos patiekalai - elniena, šerniena, stirniena, net bebriena. Restoranas vadina savo virtuvę lietuviška ir europietiška. Kaip minėta, meniu Kailių ir Protokolo salėse yra skirtingas, bulvinių blynų ir panašaus pigesnio maisto reikėtų ieškoti Kailių salėje, ten ir žvėrienos įvairovė didesnė. Protokolo salėje meniu apsiriboja 11 karštųjų patiekalų. Pasak personalo, tai tokie patiekalai, kuriems paruošti reikia daugiau darbo.

Pradžioje išsirinkome baravykų sriubą, lašišą totoriškai ir baravykų užkandą su grybų koše. Sužadina apetitą ir palengvina karštųjų patiekalų laukimą, bet vietos skrandyje lieka.
Stirnos nugarinė vyšnių padaže, bent jau Protokolo salėje, matyt, laikytina „Medžiotojų užeigos“ virėjų meno viršūne - švelni mėsa puikiai dera su vyšnių rūgštele. Tiesa, partneris tvirtino, kad veršienos kepsnys irgi atitinka jo gurmaniškumo standartus, porcija irgi nemaža. Jei jūs ar partneris smarkiai išalkę, tiktų elnienos troškinys - jo didelė porcija su skalsiu padažu tarsi tam ir skirta, kad pažabotų begalinį vyrišką alkį.

Beje, žvėriena restoraną aprūpina Kauno rajone įsikūrusi Vytauto Motiejūno elnių ferma bei Panevėžio miškų urėdija.

Jeigu po žvėrienos dar turite sveikatos ledų desertui ar obuoliui karamelėje, jūsų skrandis tikrai talpus.

Vienas iš pietavusiųjų kartu restorane pasižymi dviem sunkiai suderinamomis savybėmis - pomėgiu skaniai ir sočiai pavalgyti bei jautriu skrandžiu. Po kurio laiko partneris patvirtino, kad „Medžiotojų užeigos“ maistas bandymą atlaikė.

Restorane galite pasirinkti iš daugiau nei 40 vyno rūšių - įskaitant šampaną ir vermutą.

Vytautas Gaižauskas
„VŽ Savaitgalio“ informacija
Daugiau apie restoraną>>