Kurdama šventinį meniu restorano šefė Barbora Šafranavičienė siekė didelio išskirtinumo, ypatingo skonio gamų bei naujų potyrių restorano svečiams ir, kaip teigia ji pati, kiekvieną patiekalą žada pagardinti pagrindiniu ir svarbiausiu ingridientu – meile.
Taigi, ko gali tikėtis šventinius vakarus planuojantys praleisti restorane „Medininkai“ arba dar neapsisprendę, tačiau ieškantys tos ypatingos vietos ypatingam vakarui?
„Sekdamas vieną po kito naujametinio meniu patiekalus, svečias
neabejotinai patirs įvairiausių skonių derinius, o taip pat atras
dar mažai žinomus ar ne taip plačiai paplitusius ingredientus. Kad
ir karštas tigrinių krevečių užkandis su jūriniais šparagais,
paskanintas artišokų-salierų kremu bei sambukos-šafrano
padažu. Patiekalas pagardintas jūriniais šparagais – tai
dar visai naujiena Lietuvos padangėje. Restoranas juos gauna
šviežius, todėl svečiai galės pajusti neatrastą skonį“, -
sako B.Šafranavičienė.
Palydėdami
paskutiniąsias 2011-ųjų, Triušio (Kiškio) metų, dienas,
gurmanai taip pat mėgausis gardžiąja triušio šlaunele, apvyniota
parmos kumpiu, šalavijais, troškinta baltojo vyno ir grietinėlės
padaže bei patiekiama su bulvių apkepu ir garuose paruošta bei
aromatingomis žolelėmis paskaninta paprika.
O
galbūt norite išbandyti greičiausią žuvį Vahu?
Ji dažniausiai pagaunama Havajų krantuose, kur dar plačiau
žinoma kaip Ono, tai Havajiečių kalboje reiškia
“skanu“,
„gardu“ , ir ne be reikalo.
„Pagal
išvaizdą ši žuvis labai panaši i barakudą arba į karališkąją
skumbrę, bet skonis visiškai kitoks. Vahu žuvies mėsa yra balta,
nuostabiai subtilaus bei švelnaus skonio ir labai vertinama gurmanų.
Vahu migruoja vandenynais kaip ir tunas bei marlinas, tačiau,
skirtingai negu šios žuvys, turi mažiau skalsaus skonio
"kraujo mėsos" raumenų, kurie daug darbuojasi plaukiant
ilgą atstumą,”- pasakoja B.Šafranavičienė.
Ši žuvis bene geriausiai žinoma sportinėje žvejyboje dėl didelio plaukimo greičio, siekiančio daugiau nei 80 km per valandą, bei aukštos kokybės mėsos. Tai viena greičiausių jūros žuvų.
Vahu žuvis taip pat bus puikus pasirinkimas visiems, norintiems
ne tik itin gardaus, tačiau ir sveiko patiekalo.
„Ši žuvis yra nepamainomas sveikatos šaltinis, mažai sočiųjų
riebalų bei natrio”, - teigia B.Šafranavičienė.
Vahu žuvies filė yra patiekiama su bulvių ir salierų
muslinu ir cukinijų bei pomidoriukų rutuliukais, pagardinta grūdėtų
garstyčių-grietinėlės padažu bei jūros dumbliais.
Restoranas
“Medininkai” yra įsikūręs XVI a. senamiesčio rūsiuose, kur
pajusite namų dvasią bei aplinkos aristokratiškumą. Tai iš
tiesų vienas seniausių bei žymiausių restoranų
Vilniuje, besididžiuojantis ilgametėmis tradicijomis bei turtinga
istorija, garsus tiek išskirtine maisto kokybe, tiek virtuvės
šefų profesionalumu. Namų dvasia, dėmesys detalėms, maisto
kokybei, paruošimui - neveltui šis restoranas yra laikomas
kokybės garantu, mat patiekalai jo meniu yra ne vieno kulinarijos
čempionato medalininkai, savo kokybe, skoniu pavergę kompetetingą
virėjų komisiją. Padovanokite sau ir savo artimiesiems
nepamirštamą šventinę vakarienę, mėgaukitės buvimu kartu
ir tiesiog - švęskite gyvenimą!
Foto: Tomo Larionovo
Staliukų rezervacija telefonu:
tel.: +370 600 86491
el.p.: medininkai@medininkai.lt
www.medininkai.lt
Aušros Vartų g. 8, Vilnius