Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Maistingosios avižos

2008-01-23
Опубликовать вашу статью

Daugelis senovės mokslininkų, tokių kaip Katonas ar Pinijus, avižas buvo pasmerkę ir laikė jas tiesiog piktžolėmis. Tik vėliau buvo atkreiptas dėmesys į šio augalo naudingumą – germanai pastebėjo, jog sergantys žirgai ėsdami avižas sparčiai atgauna jėgas. Avižų, kurios nuo senų senovės paplitusios visame pasaulyje, gimtine laikoma Mongolija. Senuosiuose šaltiniuose minima, kad didysis Mongolijos vadas Čingischanas avižomis maitino savo kariuomenę, todėl esą kariai buvo labai stiprūs ir eiklūs.

Avižos labai maistingas bei naudingas produktas. Jose gausu augalinių baltymų, amino rūgščių, vitaminų, mineralinių medžiagų, todėl tai yra puikus produktas ne tik sveikiesiems, bet ir negaluojantiems. Iš jų galima pagaminti daug skanumynų mažiesiems.

Apkepas su grybais

Jums prireiks:
100 g avižinių dribsnių;
200 g pasirinktų grybų;
svogūno, česnako, kmynų, mairūno, druskos.

Avižinius dribsnius išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu sviesto. Supjaustykite pasirinktus grybus ir apkepinkite svieste. Kepamus grybus pagardinkite kmynais, mairūnu, įdėkite šiek tiek trinto česnako ir druskos. Supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste. Viską sumaišykite, sudėkite į apkepui skirtą indą ir šiek tiek apkepkite orkaitėje.

Avižinių dribsnių blynai

Jums prireiks:
0,5 kg avižinių dribsnių;
2 kiaušinių;
2 svogūnų;
1 kubelio grybų sultinio.

Dribsnius užplikykite grybų sultiniu ir palaikykite apie 5 val., galima ir ilgiau. Į paruoštus dribsnius sudėkite kiaušinius, smulkiai supjaustytus svogūnus. Išminkykite, suformuokite kotletus ir iškepkite.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: www.ik-recipes.com
Meniu.lt informacija