Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Madingi Europos vyno barai (2)

2007-05-22
Опубликовать вашу статью

„Chai 33“ atsidarė 2002 metais istoriniame Paryžiaus (Bercy) vyno sandėlyje. Generalinis direktorius Grégory Goubert restoraną apibūdina kaip modernų „barą“, kuriame daugiausia dėmesio teikiama harmoningam vyno ir maisto derinimui. Restorano gėrimų kainoraštyje – per 300 skirtingų vynų, iš kurių pusė pasikeičia du kartus per metus. 12 vyno rūšių, įskaitant šampaną, galima nusipirkti ir taurėmis. Keturi iš jų kiekvieną mėnesį yra vis kitokie. Taurės kaina – 4,50-14,50 euro. „Dažniausiai perkamas vynas – 2000 metų raudonasis „Languedoc“ – Mitjavile šeimos prekės ženklas „Les Creisses“, už nemažus pinigus siūlantis išskirtinę vertę. Už jo taurę prašome 6, už butelį – 30 eurų“. Restorane yra 280 sėdimų vietų, dar 120 – lauko terasoje. Restorano sezoniniame meniu puikuojasi 15 pirmųjų patiekalų ir austrių baras, 20 pagrindinių patiekalų ir 12 desertų. Vidurdienį restorane siūlomi 15 eurų kainuojantys pietų patiekalai, patiekiami ant padėklo. Per pietus vieno žmogaus vidutinė sąskaita yra 30 eurų, vakare – 45 eurai. „Chai 33“ per metus parduoda apie 11 000 butelių vyno. Įskaitant ir pardavimus po taurę – 33 000 butelių. „Organizuojame vyno vertinimo renginius, kurių metu išskirtinį dėmesį teikiame vyno derinimui prie patiekalų“, – priduria Grégory Goubert.
Internete: www.chai33.com  

Vyno baras – restoranas „Ecc.mo“ prieš metus atsidarė mažame miestelyje Motta di Livenza, į šiaurę nuo Venecijos (Italija). Įstaigos, įsikūrusios penkiuose senos miesto tvirtovės kambariuose, interjerą charakterizuoja akmuo, medis ir plienas. „Ecc.mo“ vienu metu gali susėsti 90 lankytojų, o vasarą ir dar daugiau, nes papildomų sėdimų vietų įrengiama lauko terasoje. „Ecc.mo“ vynų sąrašas įspūdingas: 900 skirtingų vynų, atkeliavusių iš įvairių Italijos regionų. Tačiau vyno kortoje galima rasti ir itin gerų prancūziškų vynų bei šampano. Kiekvieną dieną galima paragauti apie 30 raudonojo ir 30 baltojo pilstomo vyno. Jį lankytojams patiekia 5 asmenų someljė komanda. Pilstomas vynas kainuoja 1-1,50 euro. Ant bufeto „Ecc.mo“ visada patiekti salumi, sūris ir sottoli (namuose konservuotos daržovės). Įstaigoje yra ir įprastas valgiaraštis, kuris keičiamas kiekvieną mėnesį. Jame galima rasti 8-9 užkandžius (antipasti), 6-7 pirmuosius patiekalus (primi, patiekalai iš makaronų) ir didelį pasirinkimą itališkų mėsos valgių, paruoštų atviros ugnies medžio malkų kepsninėje. Vidurinė vieno asmens sąskaita per pietus – 20-25 eurai, vakare – 30-35 eurai.
Internete: www.eccmo.it  

„Pats svarbiausias dalykas mūsų versle – suteikti žmonėms galimybę paragauti produkto“, – teigia „Enowine“ komercijos direktorius Kevin Smith, per pastaruosius keletą metų įkūręs du naujus savitarnos vyno barus Dubline, Airijoje. Dėl itališkos technologijos lankytojai bare gali paragauti bet kurio iš 100 skirtingų vynų, nes atkimštame butelyje vynas išlieka šviežias iki 21 dienos. Lankytojai gali įsipilti 30 ml arba pilną stiklinę gėrimo naudodamiesi „protinga“ kortele su 10-40 eurų sąskaita. Be to, kortelės atmintyje įrašomas ragauto vyno pavadinimas.
Internete: www.enowine.ie  

Pasiekus 24 mln. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų apyvartą, 300 metų senumo maisto ir vyno parduotuvės „Fortnum & Mason“, esančios Londono Piccadilly, rūsyje ir pirmajame aukšte visai neseniai buvo atidarytas vyno baras. Baras buvo pavadintas „1707“, siekiant ne tik pabrėžti parduotuvės senumą, bet ir modernų požiūrį į kainas: bare netaikoma restoranuose plačiai paplitusi praktika butelio kainą padidinti 3-4 kartus, „1707“ lankytojams leidžiama išsirinkti bet kurį vyną iš kelių šimtų ir gerti jį vieną ar su maistu už standartinę 10 svarų sterlingų kainą (arba pusę butelio už 5 svarus sterlingus). Virš 20 rūšių vyno galima nusipirkti taurėmis. Valgiaraščio patiekalai, tokie kaip šilti špinatai ir ricotta tart (9 svarai sterlingai) ar rūkytas ungurys su brandade ir krienų padažu (12 svarų sterlingų) patiekiami kaip meksikietiškosios tapos. Marmuru, medžiu ir plytelėmis dekoruotą vyno baro interjerą kūrė dizaineris David Collins.
Internete: www.fortnumandmason.com  

Pagal „Food Service Europe & Middle East“ parengė
Gintarė Jankauskai
„Restoranų verslo“ informacija