Sausio 26 d. Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė partnerius ir narius į ataskaitinį susirinkimą, dėkodama virtuvės šefams už entuziazmą, profesijos bendraminčių sutelkimą, šefų meistrystės skleidimą, sveikesnės mitybos populiarinimą ugdymo įstaigose, tvarios virtuvės gamybos principus, profesinių žinių dalinimąsį su jaunąja karta, auginant jaunuosius talentus, atstovaujant Lietuvai čempionatuose, siekiant gastronomijos vystymo ir plėtros. Susirinkimas vyko naujame ir išskirtiniame „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ viešbutyje, kuris pasižymi erdvėmis, puoštomis lietuviška kultūra paremtomis interjero detalėmis, tokiomis kaip kabantys sodai ar skudučių siena konferencijų centre. Pristatydama 2019 m. veiklos ataskaitą vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė teigė, kad atsakomybė ir veiklos sėkmė priklauso nuo kiekvieno nario įdėtų pastangų, sąmoningumo, todėl siekiama, kad įsitrauktų ir atsiskleistų kuo daugiau talentingų kūrėjų, sveikesnės mitybos veiklos iniciatorių, tvarios virtuvės žinių skleidėjų. Taip pat didelė atsakomybė tenka atstovaujant Lietuvai, todėl džiaugiamės, kad mūsų šefai nenusileidžia savo talentu, besilygiuodami į pasaulio virtuvių tendencijas, tarptautiniuose konkursuose drąsiai varžosi su stipriausiais, patyrusiais pasaulio meistrais.
Spalio pradžioje tarptautiniame čempionate „San Pellegrino Young Chef 2019“, Maskvoje, Eurazijos regione talentingoji lietuvė Jonita Šeščilaitė (mentorius šefas Justinas Kapkovičius) varžėsi su dar 8 dalyviais iki 30 m. iš Estijos, Suomijos ir Rusijos. Tą kartą ypatinga sėkmė lydėjo jaunąjį šefą iš Maskvos Vitalijų Savelevą, globojamą vienų žymiausių Rusijoje virtuvės šefų - brolių dvynių Ivano ir Sergejaus Berezuckių – jų valdomas restoranas „Twins Garden“ 2019-ųjų geriausių pasaulio restoranų sąraše puikuojasi net 19-oje vietoje. Spalio 24-26 d. tarptautiniame kulinarijos čempionate „Young Chef Challenge 2019“, Ningbo mieste, Kinijoje, lietuvių jaunieji šefai iškovojo komandinius „Two to Tango Teams“ sidabro medalius bei individualų „NingBo Seafood“ bronzos medalį, už torto rungtį „Free Style Cake“ - diplomas. Konkurse varžėsi jaunieji šefai iki 25 m. amžiaus iš 20 skirtingų pasaulio šalių. Lietuvai atstovavo Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas (mentoriai, WorldChefs sertifikuoti teisėjai Jaroslav Orševski ir Tomas Rimydis). Stiprindami Baltijos regiono plėtrą ir bendradarbiavimą su latviais bei estais, lietuviai varžėsi Baltijos šalių kulinarijos konkurse „Baltic Culinary Heritage 2019“, Rygoje. Sidabro medalius laimėjo Lietuvos komanda: virtuvės šefas Vilius Ručinskas, jaunasis šefas Erikas Janerikas, konditerė Toma Piskarskaitė, kapitonas Tomas Rimydis. 2020 m. lapkričio mėnesį parodoje „Taste HoReCa“ Baltijos šalių kulinarijos konkursas vyks Vilniuje.
2019 m. Tailando Karalystės ambasada kartu su Asociacija organizavo meistriškumo seminarą su Tailando virtuvės „Michelin“ žvaigždutės restorano „R' HAAN“ Bankoke vadovu ir šefu Chumpol Jangprai. Bendradarbiaujant su prancūzų institutu Lietuvoje, gurmaniška prancūzų virtuvės patirtimi dalinosi restorano „Le Figuier de Saint-Esprit“ „Michelin“ šefai Christian ir Jordan Morisset. Pernai lapkritį Lietuvoje pirmą kartą viešėjo ir konditerinės meistrystės naujovėmis dalinosi švedų jaunasis talentas Sebastian Pettersson - pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympics 2016“ ir „Culinary World Cup 2018“ Grand Prix I vietos aukso medalių laimėtojas.
Šalia pagrindinių veiklos krypčių - tarptautinių, nacionalinių čempionatų, profesinio meistriškumo kursų, gastronomijos renginių, gastroturizmo vystymo, šefų meistrystės skleidimo, 2019 metais asociacija akcentavo ir tvarios virtuvės gamybos principus bei sveikatai palankių patiekalų idėjas. Bendradarbiaujant su Sveikatos apsaugos ministerija, entuziastės narės Aidos Matulevičiūtės milžiniškų pastangų dėka, buvo sukurtos rekomendacinės technologinės kortelės ugdymo įstaigoms. Asociacijai įteiktas sveikos gyvensenos ambasadoriaus apdovanojimas „Už socialinę partnerystę, siekiant sveikesnės vaikų mitybos. Už geranoriškumą ir neatlygintiną bendradarbiavimą, kuriant technologines korteles ugdymo įstaigoms“.
Tęsdami socialinį, edukacinį projektą „Sveikas vaikas, sveika ateitis“, bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, virtuvės šefai vaikams pristatė virėjo profesiją, supažindino su maisto produktais, papasakojo apie sveiką mitybą, kartu gamino, ragavo, atrado naujus skonius. Net 70 vaikų grupių aplankė profesijos mokytoja Giedra Sadauskienė.
Pristatydamas 2020 metų veiklos planus, asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski, akcentavo veiklos kryptis: virėjo ir konditerio profesijos meistriškumo lygio kėlimą; sveikatai palankius patiekalus; bendradarbiaujant su SAM, švediško stalo principo diegimo ir maisto švaistymo mažinimo priemonių rekomendacijas ugdymo įstaigose; tęstinį socialinį projektą „Sveikas vaikas, sveika ateitis“ su ikimokyklinio ugdymo įstaigomis; bendradarbiavimą su profesiniais mokymo centrais ir mokytojų bei mokinių kvalifikacijos kėlimą; šefų meistrystės populiarinimą; gastronomijos renginius, vietinių virtuvių pristatymus visuomenei, jungiantis prie gastroturizmo vystymo; lapkritį parodoje „Taste HoReCa“ nacionalinių konkursų organizavimą „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2020“, „Geriausias Lietuvos virėjas 2020“, „Virėjo ir barmeno 2020“ konkursą, „Baltic Culinary Heritage 2020“; bendradarbiavimą su Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacija (World Association of Chefs' Societies - WorldChefs).
Renginyje asociacija padėkojo HoReCa partneriams už bendradarbiavimą, ilgametę draugystę, palaikymą, galimybę kartu augti, tobulėti, dalintis idėjomis, patirtimi, įgyvendinti sumanymus, skleisti šefų meistrystę, atrandant naujus talentus bei gerinti Lietuvos visuomeninio maitinimo gastronomijos standartus.
LVVKA nuo 2006 m. priklauso Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijai (WorldChefs), kuri vienija daugiau nei 100 nacionalinių asociacijų visame pasaulyje. Šiuo metu LVVK asociacija vienija virš 100 profesijos atstovų, kurie aktyviai dalinasi profesine patirtimi, sekdami pasaulio virtuvių tendencijas. Nariais priimami kūrybiški, idėjomis ir patirtimi besidalinantys, aktyvūs, inovatyvūs gamybos vadovai, vyr. virėjai, turintys daugiau nei trijų metų gamybos vadovavimo patirtį.