Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

LRVVKA nariai buvo susirinkę į Kalėdinę prezentaciją

2006-12-08
Опубликовать вашу статью

Š. m. gruodžio 3 d., artėjant didžiosioms metų šventėms, LRVVK asociacija kavinėje „Alisa“ surengė susirinkimą-prezentaciją. Renginio pradžioje buvo pristatyta LRVVKA komanda „Gintarinis aljansas“, kuri tarptautiniame Kremliaus kulinarinės taurės čempionate už įvairias nominacijas iškovojo didžiausią sidabro medalių skaičių. Konkurso dalyviai dalinosi patirtimi, pasakojo apie pasisemtas naujas idėjas, patirtus įspūdžius.

Prezentacijos metu kalėdiniam meniu komanda paruošė net 18 patiekalų. Įspūdingai atrodė didžiausio dėmesio sulaukęs Kremliaus taurės konkurso teminis švediškas stalas. Taip pat konkurso dalyviai furšetiniam stalui paruošė užkandėlių. Komandos kapitonė Aldona Gečienė pavaišino „Riebiųjų kepenų putėsiu su triumais ir migdoliniu biskvitu“. Honorata Lyndo, „Helios“ restorano virtuvės šefė, nustebino „Kalakutienos filė, įdaryta anakardžio riešutais su džiovintomis slyvomis, džiovintais mandarinų čipsais ir saulėgrąžų daigais“. Viešbučio „Mabre Residence“ vyr. virėjas Ruslanas Bolgov pateikė „Vištienos filė, įdarytą kedro riešutais, pelėsiniu sūriu, džiovintais abrikosais ir kriauše, virta baltame vyne, spanguolių ir raudono vyno padaže“, o Svajūnas Jarmala, viešbučio „Holiday Inn Vilnius“ virtuvės šefas, pagamino „Keptą vištienos krūtinėlę, patiekiamą su špinatų-bulvių bokšteliais ir keptais kinkanais“.

Gausiai susirinkusiems įvairios maisto produktų ir profesionalios virtuvės įrangos įmonės pristatė aktualias naujienas.

UAB „Nesse Baltija Vilnius“ atstovai pristatė platų gaminių asortimentą, kuris išsiskyrė siūlomų produktų su triufelių gabaliukais gausa: triufelio skonio sūriai, sviestas, lakštiniai, pasta, saldainiai, pjaustyti triufeliai „Carpaccio“ bei alyvuogių aliejus su baltų ir juodų triufelių aromatu. Taip pat pasiūlė nuovirus, sultinius, kepimo metu gautas sultis, kvapnius nuovirų padažus gamybai, padažus žuviai ir mėsai. Pristatė švenčių metu aktualią naujieną – vyšnias alkoholyje „Griottines“, tinkančias tiek konditerijos, tiek kulinarijos patiekalams. Didžiausio susidomėjimo sulaukė puodo-fontano, skirto šokoladinio fondiu gamybai, pristatymas. Demonstracijos dalyviai stengėsi kuo greičiau paragauti Lietuvoje vis populiarėjančio, nauju gamybos būdu gaunamo šokoladinio produkto. Šįkart susirinkusieji turėjo galimybę pasivaišinti šokoladiniu fondiu pagardintais egzotiniais vaisiais.

Viena iš didžiausių stručių augintojų Lietuvoje R. Reikerto „Stručių ferma“ susirinkusiems pasiūlė strutienos produktų, atitinkančių visus aukščiausius kokybės reikalavimus: greitai paruošiamus marinuotus strutienos kepsnius, kitus rūkytus strutienos delikatesus, o vytintas strutienos kumpelis „Šiauliai 2006“ buvo nominuotas geriausiu gaminiu. Restorano „Medininkai“ gamybos vedėja Aldona Gečienė prezentacijos metu pagamino „Keptas stručio kepenis su triufelių lakštiniais ir morkų triufelių padažu“, „Stručio karpačio“ bei „Stručio kepsnio ir kepenų dešrelės duetą su rudu šefo padažu (demi-glace)“.

UAB „ARVI kalakutai“, bendradarbiaudama su pagrindiniu produktų platintoju „Sanitex“ ir tęsdama sveiko maisto tradicijas, šventiškai nusiteikusius dalyvius vaišino puikiais kalakutais: keptu ir šio sezono naujiena – rūkytu, kurie turėtų papuošti kiekvieną šventinį stalą. „Helios“ restorano vyr. virėja Honorata Lyndo pagamino gardžią „Kalakutienos filė, marinuotą laimo sultyse, su salierų-morkų koše, daržovių-vaisių rutuliukais“ ir nuostabiu „Nesse Baltija Vilnius“ siūlomu vyšnių padažu „Griottines“. Halina Višnevskaja, viešbučio „Conti“ virtuvės šefė, ruošė „Kalakuto filė su ryžių kukuliu, įdarytu kinkanais ir troškintais vyne raudonais kopūstais“. Renginio dalyviai negailėjo pagyrų ir nestokojo susidomėjimo vis populiarėjančia kalakutienos mėsa.

Prezentacijos metu UAB „Margiris“ pateikė produkciją, ypač aktualią skubantiems ir užimtiems žmonėms: šaldytas bandeles, duonos gaminius, pyragėlių produktus su detaliais ir išsamiais aprašymais – paaiškinimais. Įvairiausių skonių užkandėles su „Margiris“ mini krepšeliais, eklerais, valovanais, taurelėmis ruošė restorano „SPA Vilnius“ vyr. virėjas Tomas Rimydis.

UAB „Honestas“, užsiimanti didmenine prekyba šaldytais produktais, plečia virtuvės galimybes aukščiausios kokybės, rankomis pagamintų, restoranų klasės produktais. Susirinkusiuosius įmonės atstovai nustebino parodydami filmą apie jų produkcijos gamybos procesą, kurio metu nenaudojami emulsikliai, dažikliai ar skonio stiprikliai. Kiekvienas galėjo paragauti ir įsitikinti išskirtiniu šių produktų skoniu.

Sveikos gyvensenos propaguotoju besivadinanti ŽŪB „Nematekas“ pasiūlė vištienos filė, iš kurios Darius Dabrovolskas, „Vilniaus Bastėjos“ vyr. virėjas, pagamino šventinę „Vištienos filė, įdarytą Ricoto sūriu ir parmos kumpiu, patiekiamą su voveraičių risoto, baravykų tartaru ir šafrano padažu“.

UAB „Salų žuvys“ pasiūlė naujo skonio marlino steikus bei jau pamėgtus kardžuvės ir laukinės lašišos kepsnius. Ruslanas Bolgov paruošė „Marlino žuvį su risotto ryžiais, baziliko padažu ir ant garų virtomis daržovėmis“ ir „Kardžuvę, patiektą su cukinija ir baklažanu, parmezano sūriu ir džiovintais abrikosais“. Halina Višnevskaja gamino „Kardžuvės kepsnį su įdarytais svogūnais ir savojos kopūstų suktinukais“, o Svajūnas Jarmala – „Keptą lašišos filė, patiekiamą su lęšiais, garintais šparagais, pomidorų concassee ir sojos padažu“.

Per prezentaciją „Bonduelle“ priminė apie šaldytas daržoves, kurias naudojo virtuvės šefai, ruošdami kalėdinius patiekalus. „Bonduelle“ atstovas Martynas Lapinskas apžvelgė metų rezultatus ir paskelbė, kad „Bonduelle metų virėju 2006“ išrinkta Eglė Voverienė – LRVVK asociacijos narė, restorano „Miesto sodas“ gamybos vedėja, naudojanti daugiausia „Bonduelle“ produkcijos.

Visi gaminami kasdieniniai ir šventiniai patiekalai neįsivaizduojami be Lietuvoje puikiai žinomų aromatingų ir unikalių prieskonių „Santa Maria“, kuriuos renginio metu naudojo vyriausieji virėjai, ruošdami kalėdinius patiekalus. Taip pat gaminant patiekalus buvo naudojamos UAB „Vilniaus Augma“ šviežios daržovės ir prieskoninės žolelės.

O kokios šventės be saldumynų? Tam, kad jos būtų dar saldesnės ir skanesnės, „Danisco Sugar“ pasiūlė šventinius gaminius gardinti ir puošti braškinio, šokoladinio ir vanilinio skonio cukrumi, o kalėdinius pyragus, tortus ir bandeles apiberti dekoratyvinio cukraus milteliais, kurie atrodo kaip ką tik iškritęs sniegas. Pasak firmos atstovų, nustebsite, kaip lengva, paprasta ir patogu puošti kepinius ir konditerijos gaminius, naudojant perlinį, stambiakristalinį ar cukrų su kakava, o glajinis cukrus puikiai tinka gaminant šokolado įdarus, glazūruojant pyragus. Pabrėžė, kad rudasis cukrus labiau tinka gėrimams, padažams ar sirupams gardinti. „Beatričės saldumynai“ gamybos vadovė Rūta Šiušienė paruošė kalėdinius trapios tešlos sausainius ir siūlė dekoruoti „Danisco Sugar“ perliniu arba stambiakristaliniu cukrumi. Smaližiai džiaugėsi galėdami paragauti skanėstų, pagardintų „Danisco Sugar“ skirtingų skonių cukrumi.

Restorano „Verkiai“ vyr. konditerė Rita Gylienė papasakojo apie UAB „Dasita“ tikrą įvairaus skonio šokoladą: riešutinį, karamelinį, kavos, medaus, apelsinų, braškių, laimo. Rita Gylienė, naudodama „Dasita“ baltąjį ir riešutinį šokoladus, pagamino „Baltojo šokolado putėsį ir miško uogų pyragaitį“ bei „Riešutinį šokoladinį desertą“, kuriuos dekoravo „Dasita“ šokoladiniais papuošimais.

Vokietijos kompanija „Winterhalter“, Europoje pirmaujanti profesionalių indaplovių gamintoja, kurios įranga naudojama daugiau nei 50 pasaulio šalių, pristatė profesionalią, modernaus dizaino, stilingą indų plovimo mašiną. Kad palengvėtų virėjo darbas ir pagreitėtų nešvarių indų plovimo procesas bei būtų išpildyti visi indų plovimo poreikiai, geriausia naudoti „Winterhalter“ indaplovę. Kiekvienas šios kompanijos darbuotojas visada pasiruošęs įvertinti, suteikti patarimą ir pagalbą indų plovimo srityje.

UAB „Sangaida“ pademonstravo naujametinį stalą, padengtą pilna stalo serviruote: lėkštėmis, įrankiais, taurėmis, taip pat pristatė naujausią „Steelite International“ liniją – prabangius porceliano indus. Visų šio renginio metu pagamintų prezentacinių patiekalų serviravimui buvo naudojamos modernios „Sangaida“ lėkštės.

Renginio metu „Santa Maria“ maloniai nustebino LRVVKA narius kalėdinėmis dovanėlėmis, o visiems susirinkusiesiems UAB „Kemitek“, įmonė, besirūpinanti visų švara, tiekianti iš celiuliozės ir muilo gaminamų produktų higienos priemones, įteikė prisiminimo dovanėles – rankšluosčius.

Prezentacijos dalyviai atidžiai klausėsi Kremliaus kulinarinės taurės komandos patarimų, apžiūrinėjo konkursinių patiekalų nuotraukas, iškovotus medalius bei diplomus. Taip pat džiaugėsi išgirdę aktualias įmonių naujienas bei galimybe padegustuoti pristatomas naujoves.

LRVVKA dėkoja visiems dalyvavusiems ir linki gerų švenčių !

Daugiau renginio nuotraukų >>

LRVVKA informacija ir Meniu.lt informacija
LRVVKA nuotraukos