Praėjusį savaitgalį Marijampolės miesto dienose LBKA atstovai iškepė 140 metrų ilgio kalakutienos dešrą. Ilgiausia dešra Lietuvoje svėrė 34 kilogramus: jai sunaudotos trys avies žarnos ir sukimšta 30 kg kalakutienos. Dešrai iškepti LBKA nariams prireikė beveik dviejų valandų.
Taip pat praėjusį savaitgalį Druskininkų miestas šventė 220 metų jubiliejų. Vienas iš jo minėjimo renginių – mėgėjų ir profesionalų grilio čempionatas „Atrask šefą savyje su COBB kepsnine“.
Pasak LBKA prezidento Juozo Kaminsko, asociacija tradiciškai kasmet dalyvauja Druskininkų miesto šventėje, surengdama grilio kepėjų čempionatą, tad šie metai – ne išimtis.
8 Lietuvos ir viena Baltarusijos komanda varžėsi trijose rungtyse: kepė lašišą, vištieną bei gamino patiekalą iš vadinamosios juodosios dėžės: kam teko šonkauliukai, o kam – jautienos ar kiaulienos išpjova. Net penkias valandas komandos ne tik išradingai gamino patiekalus ant kaitrios ugnies, bet ir dalyvavo koncertinėje programoje.
Prisiekusių nepriklausomų teisėjų komanda, kuriai vadovavo patyręs grilio meistras Gintautas Zuikaitis, pripažino, kad geriausiai šiemet sekėsi pirmąkart čempionate dalyvavusiai jaunų klaipėdiškių komandai „Klevo lapas“. Jie apdovanoti pagrindiniu čempionato prizu – COBB kepsnine. Antrąją vietą užėmė „Kadagio uogos“ iš Vilniaus, trečioji atiteko Kauno „BBQ legionieriams“.
„Čempionate komandos patiekalus gamino itin kūrybiškai, linksmai ir įdomiai. Juk neveltui mūsų šūkis: „Darykime žmones laimingus, kepkime barbekiu ir susiraskime draugų visame pasaulyje!“, - pasakojo Juozas Kaminskas, pridūręs, kad dabar visos pastangos dedamos pasiruošti Europos grilio čempionatui, kuris birželio 13-ąją vyks Lenkijoje.