„Grill garvežiai“ – tai prekinis ženklas,
kuriuo nuo 2006 m. yra ženklinami įmonės Roberto Melėno įmonės
„Atlantika“ gaminami griliai, kepsninės, kepimo krosnys,
rūkyklos. Šių gaminių iniciatorius ir autorius yra Robertas
Melėnas. Anot autoriaus, šiuos grilius geriausia išbandyti pačiam.
Tik paragavus ant „Grill garvežio“ paruošto maisto, taps aišku,
kuo tokio tipo kepsninė-rūkykla skiriasi nuo kitų maistui lauke
kepti skirtų gaminių.
Būtent dėl to šiuos „Grill garvežius“
vertina ne tik mėgėjai, bet ir profesionalūs virtuvės šefai tiek
Lietuvoje, tiek užsienio šalyse.
„Grill garvežių“
gamybai naudojamos žmogaus sveikatai nekenksmingos šilumą
kaupiančios medžiagos, tokios, kaip šamotas, granitinė lava,
pemza, kurios garantuoja greitą ir tolygų kepimą. Grilis kūrenamas
lapuočių malkomis. Įkaitus granitinei lavai, kepimo zonoje
pasiekiama 400 °C temperatūra, kuri išsilaiko iki 2 val. Norint
išlaikyti temperatūrą ilgiau, tereikia į pakurą įdėti keletą
malkų. Tai vis kartojant kepimo laikas gali būti neribotas.
„Grill garvežyje“ aukštoje temperatūroje greitai ir paprastai
ant grotelių iškepsite tobulus jautienos, kiaulienos ar kitos mėsos
kepsnius, daržoves, vaisius. „Grill garvežys“ gerai sulaiko
kaitrą ir drėgnumą, todėl mėsa neišsausėja. Vištiena, aviena,
jautiena ir daržovės bus natūraliai skanesnės, nes viduje išliks
sultys ir skonis dėl pakankamai trumpo (5-10 minučių) kepimo
laiko.
„Grill garvežio“ kamine yra galimybė karštuoju
būdu rūkyti žuvį, vištieną, kiaulieną, sūrius. Karštį
sulaikanti granitinė lava leidžia tiksliai kontroliuoti netgi žemą
temperatūrą. Kontroliuojama 60–90° C temperatūra padeda
puikiai išrūkyti paukštieną, avieną, kumpį, šonkaulius ar
kitus pjausnius, suteikdama jiems aromatingą medžio dūmo skonį.
Temperatūrą galima stebėti griliaus kamine ir ant kepimo
dangčio įmontuotuose termometruose ir ją reguliuoti oro
sklendėmis. Dviem sklendėmis galite sumažinti karštį iki
žemesnės temperatūros ir kepti kitus produktus.
Naudodami
kepimo plokštę iš talko ir magnezito mineralo, galėsite kepti
picą, maltos mėsos gaminius, blynus, kiaušinius. Galėsite gaminti
tortilijas, kebabus.
Visi Roberto Melėno sukurti gaminiai
ženklinami registruotu prekiniu ženklu – autorystę
patvirtinančiu herbu, kuris yra tapęs patikimumo bei kokybės
garantu.
Platesnė informacija:
Robertas Melėnas,
Beržų g. 44, Panevėžys, mob. tel. 8 687 30068
el.p.
grillgarveziai@omnitel.lt
www.bbqlocomotive.lt