Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Lapkričio 18 dieną „Slow Food Vilnius“ renginys

2010-11-09
Опубликовать вашу статью

„Slow Food Vilnius“ kviečia į pokalbį apie mėsas: lietuviškos mėsos rūšys, senieji ir naujieji jos apdorojimo ir paruošimo būdai, mėsininkų „gudrybės“.

Data: lapkričio 11 d. 18 val.

Vieta: restoranas „Jalta“, Vykinto g. 17a, Vilnius .

Žiema artėja, norisi vis so tesnio ir riebesnio maisto: lašinukų su svogūnėliais, raugintų kopūstų su kiauliena, patroškintų avienos šonkauliukų dar kokio mėsinio skanėsto.

Esame pripratę rūkytas, sūdytas ar vytintas mėsas ragauti pas močiutes kaime, pirkti turguje ar iš parduotuvės. Vis rečiau gaminame šiuos produktus patys, žinių mažėja, pasimiršta, o ir iš močiučių visko išklausti nespėjame... Be to, mūsų patiekalai vis dažniau gaminami iš kiaulienos, jautienos ir vištienos, o seniau lietuvių mėgtos avienos, antienos ar žąsienos ant mūsų stalų būna vis rečiau.

Taigi lapkričio mėnesio susitikimą skiriame gastronominei mėsos temai:

kokias mėsų rūšis valgė mūsų protėviai lietuviai,

ar mėsoms, kaip ir daržovėms, galioja sezoniškumo dėsnis: kodėl žąsis žiemą, o veršiena – pavasarį?

mėsos rūšių maistinis vertingumas: kas sveikiau - aviena ar antiena?

mėsų apdorojimo ir konservavimo būdai: sūdymas, rūkymas, vytinimas, troškinimas ir kt. Kaip pagaminti gerus lašinius? Kaip turguje atrinkti geros kokybės šoninę ar kumpį?

kas gamina lietuvišką mėsą ir kur jos įsigyti?

Šį kartą mūsų p okalbyje dalyvauja Skonio mokyklos lankytojams pažįstama ūkininkė Vaiva Buliauskienė , pieno produktų gamintoja iš Prienų rajono ir maisto pramonės technologė, ir avių augintoja Vijolė .

Kadangi pokalbio tema labai „soti“, tikrai turėsime ką ragauti

Plikyti ir svili nti lašinukai su juoda duona, svogūnėliais ir raugintais agurkais

Įvairių gamintojų šalto ir karšto rūkymo kumpelis bei šalto rūkymo šoninė

Vytintas jautienos kumpelis

Aviena: su raugintais kopūstais troškinti šonkauliukai

Svarainių arbata atsigaiv inti

Dalyvavimo mokestis: 20 Lt.

Registruokitės tel. 8 650 12114 arba el. p. vitapilip@gmail.com.
Laukiame ir skanaus!

„Slow Food Vilnius“ Skonio mokykla – tai „Slow Food Vilnius“ konviviumo projektas, kuriuo siekiama: išmokti skonėtis maistu bei gyvenimu ir atrasti naujus skonius, aiškintis, kas   lemia skonį, daugiau sužinoti apie vietinių maisto produktų prigimtį bei jų gamintojus, perprasti pagrindines visavertės mitybos taisykles, susipažinti su sveiko maisto ruošimo technologijomis.