Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kulinarinis škotų skanėstas - kepti „Marso“ batonėliai (svetur)

2005-05-25
Опубликовать вашу статью

Skrudintuvėje pakepinti šokoladiniai batonėliai užkariavo škotų simpatijas. Populiariausių skanėstų trejetuką sudaro apskrudintas šokoladinis sumuštinis, batonėlis „Bounty“ su ananasais bei tešloje pakeptas batonėlis „Mars“, remdamasi tinklapiu „NEWSru.com“ praneša ELTA.

Tačiau dietologai tokias naujoves vadina tikru delikatesiniu košmaru, turinčiu katastrofiškų padarinių žmogaus sveikatai, ypač kraujagyslėms. Šuo metu Škotijoje fiksuojamas didžiausias Vakarų Europoje skaičius žmonių, sergančių chroniškomis širdies ligomis. Tačiau keptų šokoladinių skanėstų paklausa dėl to nemažėja.

Štai, pavyzdžiui, kepto „Mars“ batonėlio receptas. Batonėlis pamirkomas į tirštą tešlą ir pakepinamas skrudintuvėje. Neįprastas patiekalas sudaro penktadalį Škotijos užkandinių pardavimų. Vidutiniškai per savaitę parduodami 23 tokie kepti delikatesai. Kai kurios užkandinės giriasi sugebančios per savaitę parduoti iki 200 apskrudintų „Mars“ batonėlių.

ELTA