Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kulinarinės knygos gali turėti įtakos nutukimui

2008-10-20
Опубликовать вашу статью

Tie, kurie nori išsikepti mėgiamą obuolių pyragą, geriau tegul renkasi senuosius, originalius receptus. Mokslininkai ištyrė, jog šiuolaikinėse kulinarinėse knygose aprašyti patiekalai turi daugiau kalorijų nei senosiose receptūrose. Priežastis paprasta – pasikeitė naudojamų produktų priedai (daugiau riebalų ir cukraus) ir jų kiekis.

Niujorke, Kornelio universiteto (Cornell University) mokslininkai ištyrė amerikiečių kulinarinėse knygose naudojamų produktų pasikeitusius kiekius ir kaloringumą.

Jie išanalizavo 18 receptų, kurie buvo visuose 7 išleistuose leidiniuose nuo 1936-ųjų iki 2006-ųjų metų. Rezultatas – net 17 receptų pasikeitė. Naudojamų produktų sudedamųjų dalių kaloringumas gerokai padidėjo. Per 70 metų vidutinis energetinės vertės prieaugis sudaro daugiau nei 170 kalorijų. Taigi visus mamų, močiučių ir tetų gardžių pyragų ir įvairių kepsnių receptus išsaugokite ir gaminkite pagal juos.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: Kedem.ru
Nuotraukos: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija