Kulinarijoje kaip ir visose sferose egzistuoja mada, o norint koja kojon žengti kartu su ja reikia nebijoti pokyčių. Ne paslaptis, kad lietuviai yra gana konservatyvūs, nedrąsiai ragauja naujų patiekalų, tad ir kinų virtuvės restoranų savininkai sostinėje nesiryžta įvesti naujovių – gaminami tie patys patiekalai kaip ir prieš dvidešimtmetį. Tuo tarpu naujame „Kinų rožės“ restorane atkreipiamas dėmesys į tai, kad kinų virtuvė gali pasiūlyti įdomių, sveikų ir lengvesnių, bei skonio atžvilgiu ne mažiau turtingų patiekalų.
Naujame restorane dominuoja žemės spalvos, suteikiančios ramybės pojūtį ir leidžiančios atsipalaiduoti bei mėgautis laiku, praleistu restorane. Valgiaraštyje rasite įvairių Kinijos regionų, skirtingų skonių (švelnių, saldžiarūgščių, aštrių...) ir įvairiais būdais, tarp jų ir garuose, pagamintų patiekalų. Kaip ir visose šio tinklo restoranuose didelis dėmesys skiriamas maisto kokybei, kuris šiame restorane pateikiamas europietiškai: nedidelėmis, vienam asmeniui skirtomis porcijomis, kartu su sveiku šviežių daržovių garnyru. Patiekalai pradedami gaminti tik gavus užsakymą iš šviežių daržovių bei žuvų, tad maistas tiesiog tirpsta burnoje. Gyvi karpiai ir upėtakiai, auginti Lietuvos tvenkiniuose, laikomi akvariumuose. Tuo tarpu pageidaujantiems mėsos, siūloma rinktis iš populiariausių „Kinų rožės“ patiekalų.
Nepamirškite senų laikų posakio: „Žmogus yra toks, kokį maistą jis valgo“.
Elena Germanovič
2011 04 18