Varlių šlaunelės lėkštėje (kaip nemaža dalis
kulinarinių atradimų) pirmiausia atsirado Kinijoje. Savo skoniu varlių
šlaunelės primena vištieną, tačiau turi daugiau vitaminų bei mineralinių
medžiagų. Tai dietinis patiekalas.
Varlių šlaunelės geriausiuose pasaulio restoranuose ruošiamos daugybe būdų: keptos su česnakais, troškintos, pakepintos su prieskoniais. Iš varlių šlaunelių gaminama net sriuba.
Kovas „Kinų rožės“ tinklo restoranuose
Vilniuje – VARLIŲ MĖNUO. Visus meniu esančius patiekalus iš varlių šlaunelių
kovo mėnesį galima bus ragauti per pus pigiau (su 50 % nuolaida).
Varlių šlaunelių patiekalai Kinų rožės“ tinklo restoranuose:
Traškios varlių šlaunelės 30.00
Lt 15 Lt
(galima pasirinkti du padažus: aštrus sojų padažas, saldžiarūgštis
raudonasis padažas, persikų padažas,
vynuogių padažas, Pekino padažas, čili raudonasis padažas)
Varlių šlaunelės „Gongbao“ su daržovėmis ir riešutais (aštrios) 29.00 Lt 14,50 Lt
Varlių šlaunelės moliuskų padaže pateikiama bambukinėje statinaitėje 29.00
Lt 14,50 Lt
Varlių šlaunelės aštriajame sultinyje 33.00
Lt 16,50 Lt
Keptos varlių šlaunelės su bambukais ir „Chianggu“ grybais 32.00 Lt 16 Lt
Varlių šlaunelės saldžiarūgščiame padaže 31.00 Lt 15,50
Lt