Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kaune atidaromas viskio baras „W 1640“

2010-12-01
Опубликовать вашу статью
Gruodžio 3 dieną lankytojams duris atveria vienintelis Lietuvoje specializuotas viskio baras. Įsikūręs Kauno senamiestyje, adresu Kurpių g. 29, baras siūlo 150 viskio rūšių iš daugiau kaip 60 distilerijų visame pasaulyje. Škotiškas, airiškas, amerikietiškas, švediškas, japoniškas ar kanadietiškas viskis baro lankytojams bus pateikiamas penkias dienas per savaitę, nuo antradienio iki š eštadienio.

Pavadinime – veiklos idėja

Viskio baras „W 1640“ galėtų pretenduoti į sudėtingiausio pavadinimo titulą. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Pavadinime užšifruota veiklos idėja bei namo, kuriame įsikūręs baras, istorija.

Žinoma, jog „W”“baro pavadinime simbolizuoja viskį, kurio gimtinėse Škotijoje ir Airijoje gėrimas vadinamas whisky arba whiskey. Viskiu šis taurus gėrimas buvo vadinamas ir 1640 metais, kai pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose minimas pastatas Kurpių g. 29, Kaune. Šiuo adresu esančio pastato rūsyje ir įsikūręs viskio baras „W 1640“. Apie tai byloja ne tik data ant baro slenksčio, bet ir autentiškas skliautuotas XVII amžiaus Kauno senamiesčio rūsys. Baro interjerą kūrė architektas Audrys Karalius.

„ W 1640” savininkai ketina ženkliai prisidėti prie viskio kultūros plėtotės Kaune ir mūsų šalyje. Sudarytas atskiras viskio meniu, planuojamos degustacijos, prezentacijos bei pasakojimai apie gėrimo istoriją ir skonį. Bare bus ir išskirtinių tekilos, romo, konjako rūšių, specialūs vyno ir alaus pasiūlymai, kruopščiai parinkti ir prie gėrimų derinami užkandžiai. 



Atidarymo šventėje – ypatingas svečias

Vienintelio Lietuvoje viskio baro atidarymo proga, į barą vesti degustacijos iš D. Britanijos atvyksta v iskio žinovas ir mėgėjas Neil Ridley. Jungtinėje Karalystėje jis žinomas kaip šmaikščių viskio prezentacijų vedėjas, „Whisky Magazine“ žurnalistas ir internetinio dienoraščio caskstrength.net autorius.

„Labai džiaugiamės, kad į atidarymo šventę pavyko pasikviesti tokį garbingą ir labai užimtą žmogų. Dar labiau džiugu, jog pamatęs mūsų lankytojams siūlomų viskių sąrašą Neil Ridley buvo maloniai nustebęs ir negailėjo komplimentų. Pasak jo, nedaugelis Britanijos barų gali pasigirti tokiu plačiu viskių iš viso pasaulio pasirinkimu” – pasakojo baro atstovai.

Daugiau apie atidarymo renginį >>

Daugiau apie barą „W 1640“ >>


Baro „W 1640“ ir Meniu.lt informacija