Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kamerūno kulinarinės vingrybės

2007-11-23
Опубликовать вашу статью

Šioje šalyje galima paskanauti troškintos jautienos su ananasais kokosų piene, bananinės duonos ar žemės riešutų sriubos.

Vietinei virtuvei įtaką padarė prancūzų kulinarija, tačiau sakoma, kad ir libanietiškos virtuvės bruožų galima atrasti. Šalyje galima pasimėgauti įvairiais vaisiais: avokadais, citrusiniais, ananasais, mangais, o prie patiekalų dažniausiai patiekiami ryžiai, soros ar trintų bulvių košė. Vietiniai mėgaujasi įprastai ar saldžiai keptomis bulvėmis, keptais bananais, brochette ant grotelių kepta jautiena (afrikietiškas kebabas), vištiena ar ožkiena. Prancūzai kamerūniečiams pasiūlė prancūziškos duonos ir itališkų makaronų, tad ir šių skanėstų Kamerūne galima paragauti. Galima paskanauti ir tokios egzotikos kaip beždžionių mėsa, bet, pasak mano bičiulio, labai nemalonu, kad prieš tai dažniausiai niekas nepasako, ką teks valgyti, todėl po to tenka bėgti į vaistinę.

Zom – patiekalas, paruoštas iš jautienos su špinatais bei kitais produktais.

Mbanga – palmių riešutų sriuba.

Poulet – kepta višta.

Egusi pudding – moliūgų ir svogūnų apkepas.

Egusi soup – sriuba, ruošiama iš moliūgų sėklų, svogūnų, pomidorų, česnakų, palmių aliejaus, prieskonių...

Nkule – batatai (saldžiųjų bulvių rūšis), paruošti su svogūnais, česnakais, pomidorais ir bazilikais.

Fufu – trinta batatų košė.

Pasigaminkime kamerūnietišką užkandėlę
Jums reikės bananų, ananaso, pomidorų, avokado, žemės riešutų ir kokoso pieno. Užkaiskite kokoso pieną ir virkite tol, kol pradės tirštėti. Tuomet susmulkinkite ananasą, pomidorą, avokadą ir užpilkite kokoso pienu. Ant viršaus pabarstykite žemės riešutų. Patiekite atvėsintą. Skanaus!

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
Interneto archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija