Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Kai geriausia mėsa - žuvis

2012-02-20
Опубликовать вашу статью

Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) jau septintus metus organizuoja barbekiu čempionatus, kurie kiekvienais metais „auga“ ir keičiasi. Pernai metų žuvies barbekiu čempionatas, buvo pirmasis perkopęs į tarptautinį lygį, tad vieniems kitus (ir viens kito stilių) jau perprantantiems Lietuvos barbekiu meistrams naujas iššūkis buvo komandos iš užsienio. Šiais metais taip pat neapsieita be iššūkių – čempionatas pirmą kartą vyko žiemos metu ir įrodė, kad maisto gamyba ant ugnies neturi sezono.

Dalyviai


Žiemos žuvies barbekių turnyre dalyvavo tiek barbekiu senbuviai: „Barbekiu ambasadoriai“ (Kaunas), „Barbekiu meisteriai“ (Vilnius), „Marcėliukės klėtis (Vilnius). Tiek naujokai, žuvies kepimo čempionate dalyvavę pirmą kartą: „Gabija“ (Palanga), Baltijos Kuršių vitingai (Palanga) bei mėgėjų Meniu.lt (Vilnius) komandos.

Per smakrą varvėjo, burnoj neturėjo


Visos komandos per 3 valandas turėjo pagaminti 2 patiekalus: žuvienę bei karštą patiekalą. Pagrindinė taisyklė, kaip visada, buvo – gaminti iš numatytų produktų, kuriuos dalyviai žinojo jau prieš čempionatą. Šį kartą žuvienei turėjo būti naudojama menkė, o karštam patiekalui, nenuostabu – stinta.
Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija komandoms suteikė visus reikalingus ingredientus, pasirūpino griliais, tad komandoms beliko tik gaminti.

Ir nors LBKA įrengę atskirą palapinę šildė ir vaišino visus sušalusius ir išalkusius šventės dalyvius, visi čempionato dalyvių patiekalai pristatomi praeiviams, kaip „parodomoji“ porcija išnykdavo akyse.

Barbekiu čempionatams vieta Olimpinėse žaidynėse

Dažniausiai čempionatų dalyviams vieno čempionato metu tenka ruošti po 5 skirtingus patiekalus. Ir nors šį kartą rungiamasi buvo gaminant tik du patiekalus, beveik visi dalyviai „po visko“ teigė pavargę ne ką mažiau, nebuvo netgi laisvo laiko „apibėgioti“ konkurentų ringus. Kas buvo geriausi nusprendė nešališka komisija, ragavusi patiekalus „aklojo teisėjavimo“ principu. Pirmosios vietos nugalėtojai taškų skaičiumi ženkliai atsiplėšė nuo visų, tuo tarpu antrąją ir trečiąją vietas skyrė tik vienas taškas, todėl daug kas juokavo, jog barbekiu čempionatai turėtų būti pripažinti sporto šaka.

Taigi geriausieji žuvies barbekiu meistrai Lietuvoje:


1 vieta - „Barbekiu meisteriai“ (Simonas Bieliajevas, Andrius Malaiška – Vilnius)
2 vieta - „Barbekiu ambasadoriai“ (Vidmantas Alaveckas, Vytautas Bukauskas, Nerijus Ižganaitis – Kaunas)
3 vieta - Meniu.lt (Artūras Nečejauskas, Ieva Malaiškaitė – Vilnius).

Balai:
1. Marceliukė-Šeimininkė, žuvienė – 171, karštas patiekalas – 146, viso balų – 317.
2. Meniu.lt
, žuvienė – 193, karštas patiekalas – 175, viso balų – 368.
3. Gabija
, žuvienė – 141, karštas patiekalas – 215, viso balų – 356.
4. Barbekiu meisteriai
, žuvienė – 214, karštas patiekalas – 195, viso balų – 409.
5. Baltijos Kuršių Vitingai
, žuvienė – 0, karštas patiekalas – 0 , viso balų – 0.
6. Barbekiu Ambasadoriai
, žuvienė – 182, karštas patiekalas – 187, viso balų – 369.

Interviu su laimėtojais ir nuotraukų reportažo laukite Meniu.lt
Nuotrauka: sxc.hu