Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Jazzman‘s Cafe“ – sėkmingai besiplečiantis kepyklų-kavinių tinklas (svetur)

2005-09-14
Опубликовать вашу статью

„Jazzman‘s Cafe“ yra viena iš septinių Jungtinėse Amerikos Valstijose populiaraus leidinio – „Nation‘s Restaurant News“ – „Hot Concepts“ nominacija apdovanotų maitinimo įstaigų, su kuria, tęsdami mūsų rubriką, šiandien jus ir supažindinsime.

Nuo kavinukės ant ratų, iki 100 įstaigų tinklo
Per nepilnus penkis metus „Jazzman‘s Cafe“ sumanymas, kuris iš pat pradžių tilpo viename popieriaus lape, virto kepyklų-kavinių tinklu, turinčiu daugiau nei 100 įstaigų, išsidėsčiusių studentų miesteliuose, prie ligoninių ir biurų. Pati pirmoji kepykla-kavinė šiuo pavadinimu duris pravėrė Lock Haven Universitete (Pensilvanijos valstija) ir tebuvo paprasta kavinukė ant ratų. Vėliau Niujorko Valstijos Universitete (University of New York) atsidarė antroji „Jazzman‘s Cafe“ kavinė, po kurios sekė sparti tinklo plėtra, lėmusi „Jazzman‘s Cafe“ virtimą vienu sėkmingiausių JAV maisto rinkos lyderių. O „Sodexho USA“ kompanijai įsigijus „Jazzman‘s Cafe“ valdžiusią „The Wood Co.“ įmonę, „Jazzman‘s Cafe“ tapo „Sodexho“ pelningiausia preke.

„Jazzman‘s“ savo veiklos pradžioje investitoriams siūlė tris skirtingus kavinių projektus: kepyklą-kavinukę, prekybinį kioską ir stumdomą prekydėžę. Laikui bėgant, projektas kito ir šiandien „Jazzman‘s Cafe“ jau yra kavinė, kuri taip pat parduoda pusryčių sumuštinius, įvairius šaltus ir karštus sumuštinius, pastovias šešių rūšių salotas.

Prie sėkmingos tinklo veiklos prisidėjo ir „The Wood Co“ generalinis direktorius Markas Shipmanas, pasiūlęs kiekviename filiale įrengti Bose garso aparatūrą ir groti muziką iš „Sodexho“ įrašytų džiazo muzikos plokštelių rinkinio, kurias lankytojai gali ne tik paklausyti kiekvienoje „Jazzman‘s Cafe“ kavinėje, bet ir nusipirkti.

Dabartinė kepyklų-kavinių „Jazzman‘s Cafe“ tinklo valdyba kavinėms teikia dalinį savarankiškumą: joms pačioms leidžiama nuspręsti, kokius patiekalus įtraukti į valgiaraščius. Nors įmonės standartuose visgi nurodoma, kad kiekvienoje kepykloje-kavinėje turi būti patiekiami mėlynių keksas ir šokoladiniai sausainiai. Visi kiti valgiaraščio įrašai gali būti keičiami pagal paklausą, renkantis iš dabar esamų 175 receptų.

Kepyklų-kavinių svetainė: www.sodexho.com

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija ir nuotraukos
(Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East “)