Čempionato organizatorius – Lietuvos restoranų
vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).
Čempionatas vyko puikiai tokiems renginiams pritaikytoje
demonstracinėje virtuvėje - „Baltic Master“ mokymų centre.
Šeštadienį vykusiame konkurso metu virėjai per 2,5
valandos privalėjo pagaminti po 4 porcijas šių patiekalų,
panaudojant privalomus produktus:
- Šaltąjį užkandį,
būtinai panaudojant karšto rūkymo skumbrę, pankolį bei duonos
gaminį.
- Karštąjį (pagrindinį) patiekalą, būtinai
panaudojant vištą, moliūgą ir lęšius;
Čempionato
teisėjai buvo patyrę ir tarptautiniuose konkursuose dalyvaujantys
virtuvės šefai:
- Ona Jurkšienė - komisijos pirmininkė
- Darius Dabrovolskas
- Honorata Lyndo
- Techninis teisėjas - Leonardas Maceikanec
Iš viso varžėsi 12 dalyvių:
- Pavel Koncejalov – UAB „Villon“, Vilniaus raj.;
- Romuald Miliun – UAB „Tokyo“, Vilnius;
- Egidijus Šešelgis – restoranas „Terrazza“, Vilnius;
- Gytis Beručka – restoranas „Aero Gallery“, Druskininkai;
- Natas Beriozovas - UAB „Stars & Legends, Vilnius;
- Artūras Samavičius – restoranas „California Gourmet“;
- Edgaras Klimas – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Kaunas;
- Andrej Lisovskij – „Sasha Song‘s Jazz Club“, Vilnius;
- Jurij Suchopalov – „Ararat Aparthotel“, Klaipėda;
- Rūta Mikalauskaitė – kavinė „Lisitėja“, Telšiai;
- Lina Gedgaudaitė – kavinė-vyninė „Don Vito“, Neringa;
- Edgaras Jerumbauskis – UAB „Baltijos Dorė“, Klaipėda;
Susumavus balus, nugalėtojais išrinkti:
1 vieta. Natas Beriozovas - UAB „Stars & Legends, Vilnius;
2 vieta. Gytis Beručka – restoranas „Aero Gallery“, Druskininkai;
3 vieta. Edgaras Jerumbauskis – UAB „Baltijos Dorė“, Klaipėda;
Įdomesni prizai 1 vietos nugalėtojui:
- Personalinis strapsnis žurnale „Geras skonis“.
- 2 dienų stažuotė restorane „Aero Gallery“ (Druskininkai) pas geriausią Lietuvos virėją 2010 - Deivydą Praspaliauską.
- 1000 Lt apsipirkti UAB „Sangaida“.
- Stiklinė nugalėtojo kepurė.
LRVVKA ir Meniu.lt
informacija
LRVVKA nuotraukos