Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Jau trečią kartą virėjus mokė virtuvės virtuozas Kurtas Schelleris (LRVVKA)

2005-12-01
Опубликовать вашу статью

Sulaukęs išskirtinio Lietuvos virėjų susidomėjimo, 2005 m. lapkričio 11-12 d. „Baltic Master“ mokymo centre jau trečią kartą ilgamete kulinarine patirtimi dalinosi ekskliuzyvinis virtuvės meistras – Kurtas Schelleris. Iš įvairiausių Lietuvos viešbučių, restoranų, kavinių, barų susirinkę vyriausieji virėjai bei virėjai sėmėsi kulinarinių žinių profesionalų tobulinimosi kursuose, kurių metu pasaulinės virtuvės puoselėtojas pristatė vegetariškus patiekalus, užkandžius prie vyno, mini užkandžius furšetams, paštetus, kremus, sriubas, padažus prie žuvies ir atskleidė ispaniškos, meksikietiškos ir kinietiškos virtuvių ypatumus.

Kursuose ponas Kurtas Schelleris rodė, kaip teisingai paruošti vegetarišką užkandį iš juodos kaleropės griežinėlių su varškės, sūrio įdaru, pagardindamas pomidorais, žaliais žirneliais ir „Rukola“ lapais. Susirinkusieji atidžiai stebėjo, kaip gaminti kinietišką vieno kąsnio užkandį su jautienos liežuviu, paprikomis ir makaronais. „Royal“ ir parmezano sūrių užkandį su muskato riešutais virtuvės meistras dekoravo baziliku, o karštą „Ratatui“ daržovių užkandį, pagardintą sūriu, rekomendavo patiekti vieno kąsnio šaukšte. Taip pat diplomuotas virtuvės meistras iš sluoksniuotos tešlos ruošė vieno kąsnio užkandį su grybais, pomidorais, svogūnais bei gamino lietinius blynus, kuriuos sutepė grietine, vienus įdarė rūkyta jautiena, kitus – lašiša, susuko į cigaro formą ir pateikė kaip vieno kąsnio užkandėles.

Lietuvos virėjų susidomėjimo sulaukė mokytojo paruošti „Vištienos užkandis su rūkyta jautiena, morkomis, imbieru, patiekiamas su šparagais“, „Ispaniškas arbūzo užkandis su pomidorais, troškinta paprika ir šviežiu baziliku“, „Meksikietiškas Quacamole užkandis: avokadas, patiekiamas su apkeptomis duonos lazdelėmis bei juodais sezamais“.

Seminaro metu virtuvės meistras rodė, kaip gaminti įvairių rūšių salotas: „Grill salotos su raudona, geltona paprika bei „Gongozola“ sūriu ir balzamiko padažu“, „Salotos su karštai rūkytu kumpiu, avokadais, pomidorais, obuoliais ir balzamiko karameliniu padažu“, „Furšetinis rodicijos salotų užkandis su imbieru, cukinija, geltona paprika, kiaušinio tryniu ir sūriu“.

Taip pat ekskliuzyvinis virtuvės meistras rodė, kaip paruošti polentą su keptomis voveraitėmis, kurį pagardino rozmarinu ir čiobreliais, o prie „Cream briulė“ derino totorišką lašišą. Keptiems bulvių griežinėliams išskirtinį skonį suteikė tarkuota šaldyta grietinė ir pomidorai. Kiaulienos nugarinę su morkomis ir svogūnais meistras patarė pagardinti kavos pupelių skoniu. Ruošdamas „Karštą lydekos užkandį“, prie lydekos maltinukų derino juoduosius spagečius ir pomidorus. „Mussą iš vištienos kepenėlių“ pateikė su balta kepta duona, papuošė šviežiu rozmarinu ir šaltalankio džemu.

Mokytojas rodė, kaip įdomiai patiekti ir pagardinti sriubas: žalių žirnelių sriubą gardino mėtų aliejumi, o moliūgo sriubą – čiobreliais. Be to, meistras pasakojo, kad mini sausainiai su varškės kremo įdaru puikiai tiktų paįvairinant furšetinių užkandžių valgiaraštį.

Pasaulinės virtuvės meistras akcentavo, kad kiekvienas virėjas visada turi atkreipti dėmesį į patiekalo skonines savybes ir originalų patiekimą. Dekoruoti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, patiekalai išsiskiria originalia išvaizda.

Pasisėmę naujų kulinarinių idėjų ir minčių, Lietuvos virėjai džiaugėsi turėdami galimybę padegustuoti gamintus patiekalus, įvertinti vegetariškų ir furšetinių patiekalų skonį.

Daugiau nuotraukų >>

LRVVKA informacija