Kelis mėnesius renovuojamas „Telegrafo“ restoranas neatsigina smalsių žvilgsnių. Laukti liko nebedaug. Viešbučio „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ svečiai ir sostinės gurmanai jau gali planuoti jaukius pasibuvimus, nes atidarymas jau netrukus. Atsinaujinęs „Telegrafo“ restoranas svečių lauks nuo gruodžio 10 dienos.
O kol dar vyksta baigiamieji darbai, „Telegrafo“ vadovė sutiko papasakoti apie būsimus pasikeitimus.
Anot restorano darbą styguojančios Maisto ir gėrimų skyriaus vadovės Lauros Balčiūnienės,
didžioji ir svarbiausia restorano naujiena – prie komandos prisijungęs šefas Vilius Ručinskas. Su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis dirbęs lietuvis jau sukūrė naująjį „Telegrafo“ meniu ir tvirtina, kad maisto bei vyno deriniai, kuriuos sugalvojo kartu su garsiuoju someljė Martynu Praviloniu, nustebins ir ištikimus restorano svečius ir tuos, kurie atras „Telegrafą“ jam atvėrus duris po renovacijos.
„Didžiuojamės „Telegrafo“ vynų korta, kurią sudaro apie 500 skirtingų vynų iš
įvairiausių pasaulio šalių. Ją puikiai vertina ne tik mūsų restorano svečiai, bet ir kolegos someljė iš įvairių šalių. Naujajame meniu bus ne vienas netikėtas maisto ir vyno derinys, kuris leis pažinti naujus skonius ir sukels geriausias emocijas“, – žada vienas žymiausių someljė Lietuvoje.
Dar viena didelė naujovė, kuri džiugins restorano lankytojus – kardinaliai pasikeitęs interjeras ir mažiau įpareigojanti aplinka. „Mūsų restorano stalų nebedengs baltos staltiesės. Tai ir mūsų svečiams, ir mums, darbuotojams, didelis ir ypatingai svarbus pasikeitimas, kuriuo džiaugiamės jau dabar. Naujasis interjeras bus jaukesnis, mažiau įpareigojantis, todėl su dar didesniu malonumu mūsų svečiai mėgausis maistu, gėrimais ir jaukiai leis laiką restorane“, - apie pasikeitimus pasakoja „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ maisto ir gėrimų skyriaus vadovė.
Kuriant naują restorano viziją visa komanda dėmesingai planavo restorano erdves. Niekam ne paslaptis, kad „Telegrafo“ restoranas žinomas ne tik dėl išskirtinio meniu, puikaus aptarnavimo, bet ir to VIENINTELIO staliuko, prie kurio vakarieniaudami žmonės grožisi Katedra ir Gedimino pilies bokštu.
Renovuojant restoraną buvo svarbu, kad visi staliukai turėtų „savų pliusų“ ir prie kiekvieno jų žmonės jaustųsi patogiai ir jaukiai. Interjero sprendimų komanda nepatikėjo išskirtinai tik dizaineriams. „Esam profesionalūs viešbučio restorano valdytojai – puikiai pažįstame savo svečius, todėl daugelį sprendimų priėmėme savarankiškai. Vienas jų – sėdimų vietų skaičius restorane. Jų bus 44, nors galėjo būti gerokai daugiau, tačiau mums svečių komfortas ir privatumas pietų ar vakarienės metu yra prioritetas. Būtent dėl šios priežasties nuo šiol į restoraną bus galima patekti per pagrindinį viešbučio įėjimą“, - dar vieną naujovę atskleidžia L. Balčiūnienė.
„DUKE GASTROBAR“ – naujasis viešbučio baras
Naujai duris „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ atvers ne tik „Telegrafo“ restoranas. Svečiai galės išgerti kokteilį ar pasimėgauti taure vyno bei skaniu maistu ir naujame bare – „Dukes Gastrobar“.
Šefas V. Ručinskas šiam barui paruošė atskirą meniu, kuriame – daugeliui pažįstami patiekalai bus praturtinti kokybiškais ingredientais. „Kurdamas baro meniu galvojau apie paprastus, neįpareigojančius patiekalus, kurie būtų pagaminti nenuleidžiant kokybės kartelės. Manau, kad „Dukes Gastrobar“ klientai įvertins mūsų „Cezario salotų“ interpretaciją su omaru, mėsainį su geriausia mėsa ir kitus patiekalus, kurių bus galima paragauti jau gruodį“, - intriguoja virtuvės vadovas.
Tiek „Dukes Gastrobar“, tiek „Telegrafo“ restorane skaniai galės pavalgyti ir vegetarai. Alkoholio nevartojantiems svečiams bare bus siūlomas itin platus „virgin“ kokteilių pasirinkimas.