Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Jau dešimtus metus skaičiuojantis „Kaukas“ vis dar mėgstamas šiauliečių (Šiauliai)

2005-03-18
Опубликовать вашу статью

Prieš dešimtį metų netoli Saulės kino teatro buvo atidaryta kavinė „Kaukas“. Kaukas – mitinė, turtus nešanti būtybė. Kavinė sėkmingai veikia ligi šiol, tačiau, kaip pastebi Miglė Ničajūtė, čia daug kas pasikeitė, „Kaukas“ buvo daug kartų renovuotas.

Pašnekovė prisipažįsta, jog yra aistringa keliautoja, dirbusi ir pramogavusi daugelyje šalių. Iš kelionių parsivežti įspūdžiai atsispindi kavinės interjere (daugiausia tai Tolimųjų ir Artimųjų rytų motyvai: paveikslai, vėduoklės, širmos ir pan.), o svetur ragauti patiekalai rado vietą valgiaraštyje: „lankaisi svetimų kraštų kavinėse, valgai ir galvoji, ką gali pritaikyti mūsų sąlygomis, su mūsų produktais “, - teigia Miglė Ničajūtė.

Taigi kiekvienas užsukęs į „Kauką“ ir ragaudamas įvairių šalių patiekalų tarsi leidžiasi į kelionę aplink pasaulį. Patiekalų pavadinimai taip pat susiję su geografija, miestais („Tailando malonumai“, „Šanchajaus triukšmas“, „Matadoro košmaras“, „Londono migla“, „Norvegijos tinklai“ ir kt.), o juos kūrusi mergina nevengusi žaismingų žodžių: kodėl vištienos krūtinėlę, įdarytą špinatais, negalėtume pavadinti „Blondinė Sicilijoje“, - sako ji. Viešėdama Rygoje p. Miglė labai susižavėjo kavos namų tinklu, todėl į valgiaraštį įvedė daug kavos ir arbatos rūšių.

Patiekalų įvairovę lėmė ir tai, jog, anot pašnekovės, šiauliečiams būtinai prie mėsos reikia ryžių ar bulvių, o gerdami alų, jie nori ir keptos duonos. Kaip pavyzdį pamini tai, jog daugiau nei prieš ketverius metus atidarytas itališkos virtuvės restoranas, kuris kvietė skanauti tikro itališko maisto, tačiau tai ne visiems buvo priimtina.

Taip pat Miglė Ničajūtė mano, kad šiauliečiai nėra labai aktyvūs žmonės, todėl mieste trūksta veiksmo. „Kaukas“ lankytojus bando sudominti įvairiausiais renginiais. Pavyzdžiui, pernai kelionių agentūros pristatinėdavo įvairiausias pasaulio šalis (Prancūziją, Italiją, Lenkiją ir kt.). Savo ruožtu kavinėje atitinkamai būdavo prancūziškos virtuvės patiekalų, vyno ir muzikos.

Pusę metų Kipre dirbusi mergina sako, jog ten kiekviena kavinė, baras turi savo didžėjus, kurie pagal klientų pageidavimus groja jų atsineštus kompaktus. Kavinėje „Kaukas“ taip pat dažni muzikos vakarai su didžėjais.

Vaida Jankutė
Meniu.lt informacija
Kavinės „Kaukas“ nuotraukos

Daugiau apie kavinę >>