Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Įvyko pirmasis Lietuvos someljė čempionatas (Vilnius)

2006-09-15
Опубликовать вашу статью

Lietuvos someljė asociacija (LSA) surengė pirmąjį Lietuvos someljė čempionatą. Geriausi Lietuvos someljė, užėmę pirmąsias vietas, spalio mėn. vyks į Baltijos someljė čempionatą Taline.

Pirmajame čempionate susirungė šeši dalyviai: Jurgita Linkevičiūtė („Tikro vyno parduotuvė-restoranas“, Kaunas), Dainius Vasiliauskas (vyninės „Petit Marseille“, „Saint Germain“), Žydrūnas Krapukaitis (restoranas „Verkiai“), Arminas Darasevičius („Vyno klubas“), Stanislav Naumovič (restoranas „El Gaucho Sano“), Andrius Giedraitis ( UAB „Filipopolis“). Anot Lietuvos Someljė Asociacijos (LSA) direktorės Daivos Marcinkienės, visi dalyviai yra labai drąsūs, kadangi jie žengė pirmąjį žingsnį, kuris padės tobulinti Lietuvos restoranų kultūrą, įtvirtins aukščiausio lygio klientų aptarnavimą bei populiarins someljė profesijos atsiradimą mūsų šalyje.

Nors someljė mokyklos studentai tik vasaros pradžioje išlaikė pirmąjį egzaminą, o tikro someljė Lietuvoje dar nėra, šis čempionatas tapo tvirtu žingsniu plėtojant ir įtvirtinant someljė profesiją Lietuvoje. „Čempionate tvyrojo labai draugiška atmosfera, dalyviai sirgo už savo konkurentus ir siekė, kad kiekvienas užduotis atliktų kuo geriau, tai parodo, jog Lietuvoje kuriasi tolerantiškas profesionalumo siekiantis bendraminčių ratas, kuris suteiks restoranų verslui solidumo“, – sakė LSA prezidentė ir čempionato žiuri narė Rasa Sužiedelienė.

Pradžioje dalyviams teko atsakinėti į testo klausimus. Antroji užduotis – vyno dekantavimas. Po dviejų rungčių keturi dalyviai pateko į finalą. Finalininkai aklojoje degustacijoje spėjo stipriuosius gėrimus, taisė klaidingą vyno kortą bei rekomendavo vynus ir kitus gėrimus prie įnoringos komisijos pasirinktų maisto patiekalų.

Čempionato nugalėtoju tapo vyninių „Saint Germain“ (Vilnius) ir „Petit Marseille“ (Klaipėda) direktorius Dainius Vasiliauskas, antrąją vietą užėmė Žydrūnas Krapukaitis, restorano „Verkiai“ direktoriaus pavaduotojas, trečiasis liko „Vyno klube“ dirbantis Arminas Darasevičius.
Visi prizininkai vyks į Baltijos someljė čempionatą Taline.

Čempionatas vyko „Forum Palace“, „Tredici“ salėje (Konstitucijos pr. 26, Vilnius).

Čempionato pagrindinis rėmėjas: UAB „Mineraliniai vandenys“.
Informaciniai rėmėjai: portalas Meniu.lt, „Vyno žurnalas“.

Lietuvos someljė asociacijos ir Meniu.lt informacija
Meniu.lt nuotraukos