Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Išradingumo menas... (svetur)

2007-07-18
Опубликовать вашу статью

Ko tik nesumąsto išradingieji restoranų ar viešbučių vadovai, barų ar naktinių klubų savininkai. Juk šiandien sudominti kuo nors, pritraukti ir išlaikyti dvidešimt pirmojo amžiaus pilietį jau nėra taip paprasta. Bet kaip sakoma, kiekvienas pagal savo galimybes...  

Štai ledo barai ar viešbučiai traukia lankytojus į Švediją, Rumuniją ar Aliaską, kurioje, netoli Fairbanks miestelio, iš ledo luitų pastatyta beveik 10 m aukščio gotiško stiliaus pilis – viešbutis „Aurora Ice“. Viešbutyje įrengtas ledo muziejus ir ledo baras. Neseniai toks ledinis baras duris atvėrė ir Dubajuje.

Visame pasaulyje gerai žinomas viešbučių tinklas „Hilton“ dar pernai atidarė povandeninį restoraną Maldyvuose, Randali saloje, pavadinimu „Ithaa“ (tajų kalba – perlas). Ovalo formos restoranas nuleistas į penkių metrų gylį, stiklo sienos leidžia pasigrožėti Indijos vandenyno grožiu. Aukščiausios klasės restorane vienu metu gali būti tik 14 žmonių, o patiekalų kainos tikrai „vertos dėmesio“ – vidutiniškai už pietus tektų pakloti ne mažiau 200 dolerių. Restorano meniu galima rasti geriausių Niujorko, Londono restoranų patiekalų, taip pat paragauti tradicinės Maldyvų virtuvės valgių.

Vieno garsiausių Niujorko viešbučių „Waldorf Astoria Hotel“ vadovai savo svečius kartą į metus palepina teminiais vakarėliais. Čia ant nukrautų stalų rasite visą „puokštę“ netradicinių patiekalų – skrudintų tarakonų, keptų tarantulų, kimštų karvių akių ar skorpionų.

Kapadokijoje (Turkija) įkurtas urvinis viešbutis „Yunak Evleri “. Čia ne tik paskanausite tradicinių šio regiono patiekalų, bet ir galėsite paskraidyti oro balionu ar pasivažinėti dviračiais.

Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: www.hilton.com
http://www.yunak.com/cappadocia_photo_gallery.html
Meniu.lt informacija