Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Įdomūs Austrijos restoranai (svetur)

2006-03-27
Опубликовать вашу статью

Uždarame kieme išdėlioti margaspalviai prekystaliai su pačiais įvairiausiais patiekalais (restoranas-motelis „Landzeit motorway restaurant“), itin prabangus, o kartu jaukus kompleksas „Steirereck“, ypatingu patiekalų populiarumu išsiskiriantis restoranas „Kim kocht“ – tai bene populiariausios Austrijos maitinimo įstaigos.

Turgavietė bet kokiu oru!
Austrų svetingumas beribis. Vienas naujausių Wolfgango Rosenbergerio 450 vietų „Landzeit motorway restaurant“ restoranas-motelis pastatytas trijų greitkelių susikirtimo vietoje, Voralpenkreuze. Maitinimo rinkos specialistų teigimu, tai yra didžiausias keliautojų restoranas Austrijoje. Kainavęs 11 milijonų eurų, restoranas-motelis duris atvėrė 2004 metų spalį. Ši „vien tik šviežio maisto“ idėja buvo įgyvendinta 950 kvadratinių metrų plote, Aukštutinės Austrijos ūkyje su nuostabiu vaizdu į Alpių papėdę. Didelio pastato uždarame kieme yra stiklu dengta zona su margaspalviais prekystaliais. Čia galima rasti žuvies, salotų ir delikatesų, patiekalų iš makaronų, vaisių sulčių, daržovių bufetus, pyragų ir pyragaičių barą, elektrinę šašlikinę, groteles kepsniams bei orkaitę bulvėms kepti – visko, kas reikalinga stengiantis patenkinti bet kurį lankytojo norą. Kainos svyruoja nuo 2,50 iki 18 eurų. Restoranui priklausančioje kepykloje gaminama viskas: nuo natūralios tešlos iki šviežios duonos ir pyragaičių, kepamų iš čia pat malamų miltų. Restorane gaminami ir ledai su šviežiais vaisiais. Viešbutis gali pasigirti 41 kambariu bei seminarų ir konferencijų centru. 30 procentų restorano lankytojų sudaro vietiniai gyventojai, 10 procentų – viešbučio svečiai ir 60 procentų – greitkeliu pravažiuojantys keliautojai. Už sočius pietus čia galima tikėtis 6,90 eurų sąskaitos. Šiuo metu Wolfgangas Rosenbergeris valdo 13 greitkelių restoranų „Alpių respublikoje“. 2005 metų restoranų apyvarta siekė apie 40 mln. eurų.
Interneto svetainė: www.landzeit.at.

Trigubas malonumas Vienos parke
Būtų galima išvardinti daugybę priežasčių, dėl kurių yra verta artimiau susipažinti su nauju fine-dining įmonių tinklu „Steirereck“, sėkmingai besiplečiančiu Vienoje. Įsikūręs „Stadtpark“ (Centriniame miesto parke), „Steirereck“ savo gurmaniškais pasiūlymais bei jaukia aplinka pritraukia kaip niekada daug lankytojų (apie 3 000 žmonių per dieną). Po 15 mėnesių rekonstrukcinių darbų ir 5,8 milijonų eurų investicijų, vyno rūsys, restoranai ir renginių patalpos buvo atidaryti 2005 metų vasarį. Restorane esti 210 sėdimų vietų (ir dar 120 lauke), o bendras, 4 aukštus apimantis, komplekso plotas – 1 900 kvadratinių metrų. Rekonstruotą modernų ir prabangų „Steirereck“ restoraną savininkai – Reitbauerių šeima – ketina padaryti populiariausiu Vienos restoranu. Tuo tarpu „Steirereck“ komplekse esantis šviesiai žalia ir balta spalvomis puoštas jaukus restoranas „Meierei“ yra pirmasis Austrijoje, kuriame siūloma paragauti 150 skirtingų skonių sūrių. O skubantys svečiai gali prisėsti prie „ess.bar“ baro – 6 metrų ilgio, aukso spalvos stalo aštuoniolikai žmonių, stovinčio kompozicinėje virtuvėje. Renginių salėje, vadinamoje „Theater“ ir esančioje antrame aukšte, puikuojasi scena ir daugybė stalelių priešais ją.
Interneto svetainė: www.steirereck.at.

„Kim Cooks“ – draugas kiekvienam svečiui
Kai Sohyi Kim gamina, Vienos gyventojai buriuojasi miniomis aplinkui. Na gal nesibūriuoja, tačiau norėtų, kadangi kiekvienas jų, norintis pasimėgauti kulinarinėmis gėrybėmis, pagamintomis keturiasdešimtmetės korėjietės, tai turėtų suplanuoti daug ankščiau, pavyzdžiui, prieš tris mėnesius. Ir tai nestebina, kadangi mažytis restoranas, pavadintas „Kim kocht“ („Kim cooks“), turi tik 26 sėdimas vietas ir dirba nuo 18 valandos vakaro iki vidurnakčio trečiadieniais, ketvirtadieniai ir penktadieniais. Tačiau nepaisant to, net ir pirmą kartą apsilankę šiame restorane (kuris pirmą kartą duris pravėrė 2001 metais), galite būti tikri, kad Kim jums paruoš maistą kaip ir kiekvienam nuolatiniam lankytojui – kaip savo draugui. Pasak Kim, jos patiekalai nėra ypatingi, tačiau „natūralūs“. Populiariausi jų – tunas ir ypatingai gardūs padažai, kuriuos dievina visa Viena. Tačiau Kim visada gamina truputį daugiau ir nuo 2004 sausio jos geros kokybės kulinariniais šedevrais galima pasimėgauti kaimynystėje esančiame „Kim kocht Shop & Studio“ – užkandžių baro, greitojo maisto restorano ir maisto ruošimo akademijos komplekse, dirbančiame nuo pirmadienio iki penktadienio, 10.30-18.30 valandomis. Gausybės apdovanojimų, pasisakymų televizijos laidų metu ir laikraščių straipsnių dėka Kim tapo žiniasklaidos žvaigžde, galinčia pasigirti autorine knyga ir kompaktine plokštele.
Interneto svetainė: www.kimkocht.at.


Pagal žurnalą „Food Service Europe & Middle East“ parengė Gintarė Jankauskaitė