Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gurmanų festivalis Baskijoje (šventės)

2009-12-02
Опубликовать вашу статью

Gruodžio 11-14 dienomis Ispanijos miestelyje Bilbao – Baskijos provincijos sostinėje Biskaja – vyks gastronominis festivalis „Algusto“. Šventėje galima bus susipažinti su kulinarinėmis regiono tradicijomis, paragauti tradicinių ispaniškų patiekalų...

Baskijos šalis pasaulyje garsėja savo stebinančiai skalsia ir išradinga virtuve. Visgi, festivalis „Augusto“ - išties unikalus renginys, nes vyksta tarptautinio gurmanų judėjimo „Slow food“ rėmuose. Ši organizacija Italijoje tapo žinoma 1986 metais. Išvertus iš anglų kalbos reiškia „lėtas maistas“ - priešinga greitojo maitinimo („fast food“) sistema. Pasak steigėjų, maistas tampa skaniu ir sveiku, kuomet jis paruošiamas atsakingai, remiantis ilgametėmis atskiro regiono tradicijomis, patiekiamas su meile ir atsidavimu. Istorikai ir kulinarai, virėjai ir gurmanai-entuziastai viską daro tam, kad išsaugoti močiučių receptus bei gastronomijos tradicijas skirtingose šalyse. Restoranai, kurie dirba „slow food“ dvasia – puiki išeitis išrankiausiems gurmanams.

Gruodžio 11-14 dienomis Bilbao festivalyje „Algusto“ bus organizuojami „degustaciniai kampeliai“, kuriuose lankytojai galės išbandyti visų įmanomų Ispanijos tradicinių delikatesinių produktų - sūrių, vynų, alyvuogių aliejaus bei kitų.

Specialistų-meistrų pamokose bus pasakojama apie mėsos rūkymo, jūros gėrybių, kepinių, ryžių patiekalų gaminimo plonybes. O trijų geriausių Baskijos provincijų restoranai pasiūlys padegustuoti pagal griežtas „slow food“ taisykles paruoštus gastronominius meniu.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: news.tuzizm.ru; spanishnews.ru
Nuotraukos: news.tuzizm.ru; spanishnews.ru
Meniu.lt informacija