Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Geriausio Baltijos konditerio“ konkurse dalyvavo trys Lietuvos komandos

2010-10-11
Опубликовать вашу статью
Rudenėjanti Ryga ir vėl sukvietė maisto žaliavų tiekėjus ir gamintojus į „Ryga Food 2010“ parodą ir konkursus: „Ryga Open Culinary Cup 2010“, „Geriausias Baltijos konditeris“ bei „Geriausias Latvijos virėjas“. Ne pirmą kartą organizuojami čempionatai kvietė pasigalinėti kaimyninių šalių konditerius ir virėjus.

Rugsėjo 8 d. savo meistriškumą demonstravo viena Estijos konditerių komanda ir po tris komandas iš Lietuvos ir Latvijos. Graži užduotis – per šešias valandas pagaminti ir papuošti iki 10 kg sveriantį tortą, tema – „Muzika mano gyvenime“ – meistrams buvo žinoma iš anksto. Tad, davus startą, visos komandos kibo į darbą. Konditeriai stengėsi pagaminti labai gardžius gaminius ir perteikti savo santykį su daromu muzikos instrumentu ar vaizduojamu muzikos stiliumi. Viena iš Latvijos komandų gamino karamelinį saksofoną (meistrė dar vis prisimena šio instrumento muziką, skambėjusią per jos vestuves), antroji komanda kalbėjo apie dangaus muziką, kurią skleidžia angelai, grodami lyra (karamelės darbas), o trečioji komanda siūlė prisiminti kaip skamba arfa. Estijos komanda pristatė baltą rojalį – Estijoje gamintą instrumentą, kuriuo jie dar vis labai didžiuojasi (iš balto šokolado ir marcipano). Lietuvos komanda iš Kauno („Daugšiagirės Dvaro konditerija“) perteikė gerą nuotaiką klausantis Elvio Presley muzikos (darbas iš cukraus masės). „VIP saldumynų“ meistrų komanda norėjo priminti, kaip puikiai gali skambėti akordeono garsai (modelinio šokolado technika). Klaipėdiečių komanda iš „Maximos“ konditerinio cecho visus užbūrė balto rojalio meilės muzika (darbas iš karamelės ir cukraus masės).

Teisėjų komandai teko sunki užduotis nenuklysti vertinant komandų darbo organizavimą, tvarką ringuose, skanaujant pagamintus tortus, sprendžiant kaip jie atitiko duotą temą, kaip sudėtingai pagaminti ir ar estetiškai, novatoriškai atrodo.

Konkursui teisėjavo teisėjai iš Vokietijos, Anglijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos (Rūta Šiušienė). Susumavus visus balus pirmąją vieta džiaugėsi Latvijos komanda, gaminusi lyrą, antroje vietoje – Latvijos komanda ir jų saksofonas ir atsilikusi tik 4 balais, trečioje vietoje – Lietuvos komanda (Alma Paulauskienė ir Danguolė Bondarevienė) iš Klaipėdos „Maximos“ konditerinio cecho ir jų baltasis rojalis.


Renginio nuotraukos >>


LRVVKA informacija