Tokios
vynų įvairovės degustavimui reikėtų ne vieno vakaro ir gal net
ne vienos savaitės. Tad restorano “Salvete”, esančio Europos
Centro golfo klube darbuotojai, liepos pabaigoje sukvietę vyno
mėgėjus ir spaudos atstovus į putojančių vynų degustaciją,
apsiribojo tik keletu rūšių, kuriuos gamina viena didžiausių
regiono įmonių – “Terra Serena”, kurios būstinė randasi
Treviso provincijos Conegliano mieste. Apie savo įmonės veiklą ir
produkciją susirinkusiems papasakojo kompanijos eksporto
vadybininkas Luca Serena. Svečiai turėjo progą paragauti
Frizzante,
dviejų rūšių Spumante
ir kontrasto dėlei sauso Cabernet vyno.
Visi pateikti putojantys vynai turėjo D.O.C. arba D.O.C.G
kontroliuojamos kilmės kategoriją ir buvo pagaminti iš lokalių
Glera rūšies vynuogių. Jie sužavėjo degustacijos dalyvius savo
lengvumu, subtiliais vaisiniais atskoniais ir neperdėtu
angliarūgšties aitrumu. Ponas Luka paskelbė “Terra Serena”
planus aktyvizuoti Prosecco tiekimą į Lietuvą bendradarbiaujant su
PPĮ “Gelsva”. Viena esminių naujovių, numatytų įdiegti mūsų
rinkoje – vyno tiekimas ne tik buteliais, bet ir kegais
(plieninėmis statinaitėmis), pilstant į taures vartojimo vietoje
panašiai kaip alų. Tad norint paragauti šviežiai putojančio
vyno, nebereikės pirkti viso butelio – pakaks užsisakyti vieną
ar dvi taures. O jau tada galima bus neskubant gurkšnoti taurųjį
gėrimą ir prisiminti saulėtoje Italijoje praleistas dienas…
Jonas Malinauskas