Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje ištirti iš įmonės atrinkti maisto produktų, žaliavų, geriamo vandens mėginiai atitiko teisės aktų reikalavimus. 2011 m. rugpjūčio 17 d. gauti nuoplovų mėginių tyrimų protokolai rodo, kad dviem virėjoms nuoplovuose nuo švarių rankų iššaugo Staphylococcus aureus (auksinis stafilokokas).
Kaip jau skelbta, rugpjūčio 12 d., po neplaninio patikrinimo, VšĮ „Kretingos maistas“ VšĮ Vilniaus universiteto vaikų ligoninės filialo Druskininkų „Saulutė“ maisto tvarkymo skyriaus veikla buvo sustabdyta. Patikrinimo metu buvo nustatyta eilė grubių maisto tvarkymo saugos ir higienos reikalavimų pažeidimų, tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, nesilaikoma maisto produktų laikymo kaimynystės principų.
Šiuo metu įmonė veiklos nevykdo, jai nurodyta skubiai atlikti gamybos ir pagalbinių patalpų valymą ir dezinfekciją, pašalinti kitus nustatytus pažeidimus.
VMVT informacija
2011 08 18