"Devynių drakonų" meniu išskirtinumas - originalios patiekalų receptūros. Visus valgius sukūrė 11 metų Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis virtuvės šefas Čhuančiun Čang (Chuanjun Zhang), tad daugumos patiekalų nerasite jokiame kitame kinų restorane. Iš šiaurinės Kinijos dalies kilęs "Devynių drakonų" savininkas pastebi, kad jo gimtajam regionui būdingi aiškesni, tikslesni skoniai ir kiek sotesnis, stipresnis maistas, mat žiemą Šiaurės Kinijoje atšalti gali ir iki 40 laipsnių šalčio. Todėl ir "Devyniems drakonams" būdingi aiškesnių skonių ir sotesni patiekalai.
Krevečių mėgėjams - net 12 patiekalų
Tarp Čhuančiun Čang sukurtų ir klientams labiausiai patinkančių patiekalų - firminės "Devynių drakonų" salotos su krevetėmis, kalmarais ir vištiena, sriuba su ryklio filė, lašiša su ženšeniu, traškūs baklažanai "Ju", aštri ant ugnikalnio akmenų paruošta jautiena su sojos padažu ir įvairiais prieskoniais, karštoje metalinėje lėkštėje patiekiamos aštrios karališkos krevetės, moliuskai su česnakais ir varlių šlaunelės. Koldūnų mėgėjai gali paragauti koldūnų su krevečių ir vištienos įdaru. Iš desertų išsiskiria braškės meduje, taip pat Auksinė hortenzija - sojos makaronų tešloje užkeptos braškės, iš viršaus gausiai apibarstytos kokosų drožlėmis.
"Devyniuose drakonuose" rasite jautienos, kiaulienos, avienos, triušienos, vištienos, kalakutienos, antienos patiekalų. Tarp žuvies valgių - karpis, menkė, lašiša, taip pat ryklio filė. Restorane ypač populiarios jūros gėrybės. Krevečių mėgėjai galės rinktis iš net 12-os patiekalų. Taip pat daug įvairių daržovių valgių. Mėgstantys baklažanus gali rinktis net iš devynių šios daržovės patiekalų. Viso restorane – apie 200 valgių. "Kainos vidutinės, nes visiškai pigiai gerų produktų nenupirksi, o maisto kokybe mes labai rūpinamės", - pastebėjo "Devynių drakonų" šeimininkas.
Restorane daugelio patiekalų galima rinktis iš trijų dydžių: maža porcija - vienam žmogui, vidutinė - dviem, o didelė - trim žmonėm.
Didžiausias dėmesys - virėjams
Anksčiau kitiems kinų maisto restoranuose dirbęs Čhuančiun Čang ypač kruopščiai renkasi virėjus. "Pats esu virtuvės šefas ir labai gerai matau, kas moka gerai gaminti maistą", - sakė Čhuančiun Čang. Virtuvėje maistą gamina tik kinai, mat, pasak "Devynių drakonų" šeimininko, lietuviams sunku pajusti kinų patiekalų skonį bei susigaudyti prieskonių proporcijose.
"Devynių drakonų" išskirtinumas - patiekalams paruošti ir patiekti naudojami ugnikalnio akmenys ir metalinės lėkštės. Ant jų patiekiamas maistas ilgiau išlieka karštas bei aromatingas.
Gera naujiena mažiesiems - artimiausiu metu bus sukurtas meniu mažiesiems. "Vaikai labai mėgsta mūsų naminius, čia pat restorane gaminamus, koldūnus, saldžiarūgštę vištieną su sezamu, taip pat restorano gamybos makaronus, kai kurias salotas", - vardijo Čhuančiun Čang. Jis atkreipė dėmesį, kad vaikams gaminamas maistas neaštrus.
Jau minėtieji dienos pietūs siūlomi kone iki vakaro - nuo 11 iki 17 val. Rinksitės iš 13-os patiekalų. Karšto patiekalo kaina - 12,5-13,5 lito. Per dienos pietus verdamos ypač gardžios sriubos iš meniu. Tik meniu jos įkainotos nuo 6 iki 12 litų, o per dienos pietus jų galima paragauti už mažiau nei tris litus. Jei pageidaujate, maistą galite išsinešti su savimi.
Su "Laisvalaikio" kortele 10 proc. nuolaida sąskaitai
Irmanto Sidarevičiaus nuotr.