Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Delikatesiniai ikrai

2008-01-11
Опубликовать вашу статью

Natūralūs žuvies ikrai iki šiol laikomi delikatesiniu skanėstu. Tai labai maistingas ir sveikas produktas. Sakoma, kad ikrai yra puiki dovana besilaukiančiai moteriai, taip pat – puikus vaistas nuo įvairių rūšių depresijos ar nemigos, nes juose yra įvairių vitaminų bei mineralų.

Geriausiais ir brangiausiais laikomi eršketų ikrai. Anksčiau prabangiu stalo skanėstu buvo laikomi auksiniai sterlės ikrai, buvę įvairių šalių didikų – carų, imperatorių – užkandėle, tačiau šiandien sterlės – nykstanti eršketų šeimos žuvis. Labiausiai pasaulinėje rinkoje yra vertinami belugos – didžiojo eršketo ikrai. Tai stambiausia eršketų rūšis, o kokybiškiausi ikrai išgaunami tik Kaspijos, Juodosios ir Adrijos jūrose.

Šios žuvies ikrai stambūs, pilki, o labiausiai vertinami – pilkai žydri. Taip pat labai vertinami osetros eršketo ikrai, kurie yra gelsvai rudos arba žalsvos spalvos. Šios žuvies ikrai vertinami žinovų už tik jiems būdingą dumblo ir žolės prieskonį. Sevruga – tai dar viena eršketų rūšis, iš kurios gaunami ikrai. Raudonieji lašišinių žuvų ikrai prieinamesni, nes yra pigesni, bet taip pat labai maistingi.

Ikrai paprastai ragaujami vieni, kartais pašlakstomi šlakeliu citrinų sulčių, o užgeriami rūgščiu šampanu arba degtine.

Tikriausiai daug kam girdėti rusiški blynai su raudonaisiais ikrais. Pabandykime tokių pasigaminti patys. Tačiau tradiciniai rusiški blynai, kitaip dar vadinti carų blynais, buvo ruošiami su grikių miltais. Grikių miltai yra dažnas rusiškų valgių ingredientas.

Jums prireiks:
0,7 l kefyro (riebumą pasirinkite pagal skonį);
200 ml pieno;
Vieno arbatinio šaukštelio sodos;
Vienos stiklinės cukraus;
Vieno kiaušinio;
Miltų, sviesto ir druskos;
Apie 140 g raudonųjų ikrų.

Į indą įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, sodą, žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakite. Supilkite į dubenį kefyrą kartu su pienu, išmaišykite. Viską sumaišykite su gauta mase.

Tuomet berkite miltus ir maišykite, kol gausite tešlą, šiek tiek skystesnę nei grietinė. Dubenį uždenkite dangčiu ir palikite nakčiai šaldytuve.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite norimo dydžio blynus. Aptepkite juos plonu sluoksniu sviesto ir tol laikykite uždengtus, kol ištirps sviestas.

Ant šiek tiek pravėsusių blynų uždėkite sluoksnį ikrų ir susukite.

Skanaus!

Tik būkite atsargūs, pasitaiko žmonių, kurie alergiški ikrams. Alergija ikrams pasireiškia itin nemaloniais ir varginančiais simptomais.

Pagal wikipedia.org parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: http://www.authorsden.com
Meniu.lt informacija