Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Dėl maisto tiekimo į namus (VMVT)

2005-03-20
Опубликовать вашу статью

Kavinėje ar restorane užsisakę maistą į namus žmonės rizikuoja, jeigu neįsitikina, kad įmonė turi šiai papildomai veiklai išduotą pažymą, perspėja Kauno miesto maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Vis daugiau įmonių ir fizinių asmenų, turinčių verslo liudijimą tvarkyti maistą, imasi ir pagamintų maisto patiekalų išvežiojimo. Veterinarijos sanitarijos ir rinkos priežiūros skyriaus vedėjo Petro Tarvydo žodžiais, mieste jų gali būti ne viena dešimtis.

Ne visos patiekalus išvežiojančios įmonės turi maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, išduotą Teritorinės maisto ir veterinarijos tarnybos, todėl naudotis jų paslaugomis nesaugu.

Kavinėse gali būti per mažos patalpos dideliam maisto kiekiui paruošti, stigti šaldytuvų ar kitos įrangos ir tai, anot specialistų, neužtikrina, kad maistas bus nepriekaištingos kokybės.

„Dabar populiaru užsisakyti maistą pokyliui ar gedulingiems pietums. Pasitaiko atvejų, kai po tokių vaišių žmonės apsinuodija. Todėl žmonės, prieš pateikdami užsakymą, turėtų pasidomėti, ar kavinė turi teisę teikti tokias paslaugas, o maitinimo įstaigų savininkai pasirūpinti šiais leidimais ir įvykdyti visus tokiai veiklai keliamus reikalavimus“, – sakė P. Tarvydas.

Banketų aptarnavimo paslauga leidžiama tik įmonėms, įdiegusioms savikontrolės sistemą. Patikrinama, ar įmonės asortimente karštuoju metų laiku nėra didelės rizikos maisto produktų, tarkime, salotų su majonezu, įdarytų gaminių, plikytų kremų.

Kauno miesto VMVT informacija