Sprendimas
priimtas po š. m. lapkričio 4 d. atlikto patikrinimo. Patikrinimas
pradėtas gavus vartotojos nusiskundimą, kad minėtame restorane
patiektoje arbatinuke užplikytoje arbatoje rado negyvą tarakoną.
Patikrinimo metu nustatyta, kad restorane spalio mėnesį 2 kartus
buvo atlikta gamybinių patalpų dezinsekcija – naikinti kenkėjai.
Tačiau nors dezinsekcija buvo atlikta tinkamai ir efektyviai,
restorano personalas po šių darbų netinkamai išvalė gamybines
patalpas. Restorano virtuvėje (ant grindų, po įrenginiais ir
baldais) rasta gausybė negyvų tarakonų.
Įvertinus
situaciją, restorano veikla nedelsiant sustabdyta, o atsakingiems
asmenims nurodyta atlikti generalinį visų gamybinių patalpų
valymą.
„Šiandien situaciją aptarėme su restorano
savininkais ir juos informavome, kad veiklą restoranui bus leista
atnaujinti tik po to, kai bus įvykdyti nurodymai dėl tinkamos
gamybinių patalpų higienos būklės užtikrinimo“, — sakė
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko
pavaduotojas Saulius Surginevičius
VMVT informacija