Kavinės gamybos
patalpos ir inventorius buvo blogai prižiūrimi, netvarkingi ir nešvarūs.
Virtuvėje trūko karšto tekančio vandens bei tinkamų dezinfekavimo
priemonių, nepaženklintas valymo inventorius. Į kavinę tiekiamų produktų
priėmimo kontrolė buvo vykdoma netinkamai, neįsitikinant ar tiekiami
produktai atitinka saugos ir kokybės reikalavimus. Patikrinimo metu
rasta ir daug nepaženklintų, todėl neaišku kada ir iš kokių žaliavų
paruoštų pusgaminių.
UAB „Samhala“ kavinė – šašlykinė, kovo pabaigoje pradėjusi dirbti po žiemos, patikrinta pagal planą.
Patikrinus nustatyta, jog kavinės –
šašlykinės patalpoms būtinas remontas. Gamybinės patalpos nešvarios,
netvarkinga grindų danga, apsilupinėję sienų ir lubų dažai. Virš
viryklės neįrengta mechaninė ištraukiamoji ventiliacija, susidėvėjęs
smulkus maisto gamybos inventorius. Inspektoriai turėjo priekaištų ir
savikontrolės sistemos užtikrinimui - nebuvo pildomi savikontrolės
žurnalai, darbuotojai dirbo nepasitikrinę sveikatos ir neišklausę
bendros higienos įgūdžių mokymo kurso.
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, dėl nustatytų pažeidimų abiejų kavinių veikla laikinai sustabdyta, kol bus pašalinti visi nustatyti trūkumai. Atsakingiems asmenims skirtos baudos.
Vmvt.lt informacija
Nuotrauka: sxc.hu