Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

„Crescent City“ – vienas sėkmingiausių 2004 metų JAV restoranų verslo projektų (svetur)

2005-09-09
Опубликовать вашу статью

Jungtinėse Amerikos Valstijose populiarus leidinys – „Nation‘s Restaurant News“ – pastaruosius 10 metų savo skaitytojams pristatinėja bei „Hot Concepts“ nominaciją skiria labiausiai savo šalyje pasižymėjusiems ir originalumu išsiskyrusiems restoranams. Pagrindinis šio projekto tikslas – supažindinti skaitytojus su restoranų versle pritaikomais naujais sumanymais, kurie įgyvendinami naudojant pačias naujausias technologijas. 2004 metais pačiomis sėkmingiausiomis koncepcijomis buvo tituluoti šeši nauji ir vienas, jau tvirtas pozicijas viešojo maitinimo rinkoje užsitikrinęs, restoranas. Šia žinute pradedame straipsnių ciklą, kuriame ir pristatysime žurnalo „Nation‘s Restaurant News“ nominuotas, originaliomis idėjomis išsiskyrusias, maitinimo įstaigas. Pirmoji šių įstaigų – greitai paruošiamo maisto restoranų tinklas „Crescent City“.

„Crescent City“
Ypatingai greitai besiplečiančio greitai paruošiamo maisto restoranų tinklo „Crescent City“ vadovai – broliai Wayne`as ir Tuckeris Bunchai – yra tvirtai pasiryžę visoje šalyje išpopuliarinti Luizijanos virtuvės patiekalus ir pagal Naujojo Orleano kultūrines tradicijas verdamą kavą. Po to, kai „Crescent City“ tinklo Hiūstono restorane (tuo metu būta 17 tinklo restoranų) buvo pristatytas naujas, ypatingo populiarumo susilaukęs Naujojo Orleano virtuvės desertas, panašus į kvadratinės formos spurgas, gausiai pagardintas milteliniu cukrumi, restoranų tinko valdyba ėmėsi ambicingų plėtros planų ir greta įprastų Naujojo Orleano virtuvės pusryčių lankytojams pasiūlė išskirtinę vakarienę, pietus bei gausų pasirinkimą desertų. T. Bunchas, kurio profesija – vyriausias virėjas, ir W. Bunchas, ankščiau dirbęs teisininku Baton Rouge (Luizijana), 1997 metais ėmėsi šeimos verslo, kurio esmė buvo svečių aptarnavimas tiesiog prie užkandžių stalelių. 2000 metais T. ir W. Bunchai ryžosi pereiti prie restoranų valdymo naudojant franšizę ir šiuo metu visi tinklo restoranai, išskyrus restoraną Hiūstone (kurio pelnas 2003 metais siekė nei daug, nei mažai – 700 tūkstančių JAV dolerių), yra valdomi šiuo būdu. Atidaryti standartinei 50-60 vietų šio restoranų tinklo įstaigai reikalingas 200-300 kvadratinių metrų plotas. 2004 metų pabaigoje šį tinklą sudarė jau 21 restoranas.

Už restoranų tinklo „Crescent City“ virtuvę atsakingas T. Banchas nuolatos įprastą restoranų valgiaraštį papildo naujais karštaisiais patiekalais, dažniausiai ruošiamais iš jūrų gėrybių, įvairiais apkepais ir sumuštiniais. Nors abu restoranų tinklo savininkai yra įsitikinę, kad nesvarbu, kiek naujų patiekalų yra įtraukiama į valgiaraščius, nes šių restoranų projekto pagrindu visada išliks minėtoji kava ir spurgos, pritraukiantys daugiausiai lankytojų. W. ir T. Banchai restoranų tinklą ketina plėsti visoje Amerikoje ir per ateinančius penkerius metus filialų skaičių padidinti iki 100.
Restoranas: www.crescentcitybeignets.com/tour.jpg

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija
(Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East “)