„La Pergola“ restorane rasite profesionalų aptarnavimą, šiltą rūpestį svečiais bei žinoma, gerą maistą. Meniu keičiamas sezoniškai, o pasak restorano virtuvės šefo, Sergėjaus Kokoškino, pavasario-vasaros valgiaraščio kūrimas užtruko apie mėnesį. Įkvėpimo p. Sergėjus sėmėsi užsienio ir Lietuvos restoranuose. Kuriant naujus patiekalus taip pat didelę įtaką padarė solidi patirtis. Patiekalai rinkti atsižvelgiant į svečių pageidavimus ir sezoninių produktų pasirinkimą: „Pirmiausia domėjomės kokie švieži produktai jau yra Lietuvoje, ką šviežio gali pasiūlyti ūkininkai, taip pat stengėmės patiekalus ruošti lengvesnius, juk pavasaris...“, - komentavo „La pergola“ virtuvės šefas.
Valgiaraštis pagausėjo, taigi užsukę rasite daugiau užkandžių, salotų bei karštųjų patiekalų. Nuo šiol galėsite ragauti namų gamybos pastos ir ravioli, o jūros gėrybių mėgėjai ras daugiau egzotiškų patiekalų. Svečių anksčiau pamėgti valgiai taipogi liko.
Šparagų ir silkių sezonas
Paklausus, ko būtinai reikėtų paragauti iš naujo valgiaraščio, S. Kokoškinas nedvejodamas atsakė: „Gegužę ir birželį būtinai siūlytume paragauti šviežių šio sezono silkių - jų sezonas labai trumpas. Privalu paragauti baltųjų šparagų patiekalų, kurių restorane siūlome net dešimt. Baltieji šparagai turi mažai kalorijų ir valo organizmą. Jų sezonas tęsiasi iki Šv. Joninių. Iš kitų patiekalų rekomenduojame pabandyti šviezios menkės patiekalų, o smaližiams turėtų patikti desertai su rabarbarais.“
Didelis vyno ir išskirtinių tauriųjų gėrimų asortimentas
„La Pergola“ vyno korta nustebins ne vieną. Restorano savininkė – didelė vynų žinovė, jos giminaičiai gyvena „Pfalce“, didžiausioje Rieslingo gamybos srityje, Vokietijoje. Apsilankę restorane galėsite rinktis iš 60 vyno pavadinimų, taip pat apie 20 šampanų. Dominuoja Senojo pasaulio vynai. Iš baltųjų vynų daugiausia – vokiškų ir itališkų, iš raudonų – prancūziškų bei itališkų. Į restoraną vynai pristatomi tiesiogiai, todėl šeimininkai kainas reguliuoja patys. Restorane rasite nemažą vynų pasirinkimą, kurių kainos iki 100 litų. Galima užsisakyti 200ml vyno taurė kainuoja 24 Lt.
Iš tauriųjų gėrimų taip pat yra ką pasirinkti: originalios kilmės kalvadosas, senas romas iš Antilų salų, daug rūšių gero konjako, retas armanjakas, geriausios degtinės pasaulyje „Grey Goose“, įvairūs lietuviški gėrimai: pradedant trauktinėmis, baigiant suktiniu...
O karštą vasaros dieną nieko nėra geriau nei „Weinscheurle“ (Veinsorle), balto vyno taurė su gazuotu mineraliniu vandeniu ir ledukais. Restorano sode jis serviruojamas tradiciškai - 0.5 litro talpos stiklinėse iš Pfalco regiono.
Puiki vieta jaukioms vestuvėms ar verslo banketams
„La Pergola“ restorane rasite gražią, saugią ir diskretišką aplinką. Čia dažnai švenčiamos vestuvės ir krikštynos. Dažni ir verslo banketai, vakarienės. „La Pergola“ garsėja orginaliais patiekalais bei gera vyno korta. Uždaras kiemas su parkavimo aikštele, žiemos sodas su dideliais langais ir atskiru išėjimu į sodą, jaukiu baseinėliu – dideli restorano privalumai.
Svečius nustebins puikus kokybės ir kainos santykis.
Elena Germanovič
Nuotraukos: iš restorano archyvo
Meniu.lt informacija
2010 05 06