Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Blindos smuklė - mėgstantiems pavalgyti (Kaunas)

2005-05-16
Опубликовать вашу статью

Kauno centre, netoli Muzikinio teatro, įsikūrusi „Tado Blindos smuklė“ nesistengia nustebinti lankytojų interjeru - aplinka neperkrauta etnografinių detalių, kaip tai mėgstama daryti ne viename lietuviškos virtuvės restorane. Čia susitelkta į maistą.

Iš tiesų „Tado Blindos smuklėje“ vyrauja europietiška virtuvė, „tautiški lietuviški“ čia tik interjeras ir pavadinimas. Sprendžiant iš pavadinimo, galėtum susidaryti įspūdį, kad tai – perdėm demokratiška maitinimosi vieta, tačiau, užbėgant už akių, galima pasakyti, kad vietelė demokratiška, bet tikrai ne per daug.

Smuklės vieta Kaune gana palanki – vos šimtas metrų nuo Laisvės alėjos, už Muzikinio teatro. Tad jei su verslo partneriu norite rasti vietą, kurią greitai galėtumėte pasiekti pėstute – ji puikiai tinka. Kur kas prasčiau, jei norite atvažiuoti automobiliu: „Tado Blindos smuklė“ kartu su šalia esančiu ir tiems patiems savininkams priklausančiu restoranu „Čarlstonas“ turi keletą automobilių stovėjimo vietų, bet tik keletą. Jei jos užimtos, dieną aplink beveik visur automobilių stovėjimas mokamas, be to, atsiskaityti reikia garsiosiomis Kauno kortelėmis – mieste prie Nemuno automatai grynųjų vis dar „neima“.

Restorano interjeras – su etnografiniais elementais, kaip ir derėtų lietuviškos virtuvės propaguotojams. Bet tos etnografijos, kaip minėta, nėra per daug. Apskritai dizainas gan minimalistinis – kai kur šiek tiek atidengtos seno pastato sienos plytos. Baldai – primenantys prabangesnius kaimiškus. Žodžiu, aplinka smokingui neįpareigoja.

Restoranas įrengtas dviejuose aukštuose, atskirų banketinių salių jame nėra. Bet bent jau pirmąjį aukštą įvairios pertvaros, nišos, aukšti kėdžių atlošai padalija į daugelį mažų erdvelių, kuriose galima visai neblogai pasislėpti nuo pašalinių akių. Taip pat ir nuo pašalinių ausų – aidas čia neskamba, ne per garsiai groja ir muzika, orientuota į 3-4 dešimtmečių senumo lietuviškos („Senieji Vilniaus stogai“ ir kt.) ar solidesnės dabartinės lengvosios muzikos mėgėjus.

Konfidencialumo problemų gali kilti per pietus. Vadinamieji verslo pietūs čia kainuoja 7,50 Lt, tad gresia pavojus sutikti ne tik verslo partnerį, bet ir visą būrį savo įmonės darbuotojų. Ne pietų metu galite prašytis į antrąjį aukštą, bet neretai, ypač į vakarą, toji salė užsakoma, užsakyta buvo ir ten lankantis.

Alkano lietuvio rojus
Restoranas išsiskiria kokybišku aptarnavimu. Net pritaikius vadinamąjį „Remarko kriterijų“ (vienas iš šio rašytojo personažų yra pareiškęs, kad iš tiesų aukštos klasės restorane padavėjas nepadarys jokios minos, jei paprašysite supakuoti patiekalo, kurio nepajėgėte suvalgyti, likučius), „Tado Blindos smuklėje“ tai buvo padaryta būtent be jokios „iškalbingos“ veido išraiškos. O patiekalas, kurio nepajėgė įveikti lietuvis vyriškis, mėgstantis skaniai ir gausiai pavalgyti, be to, alkanas, vertas atskiro aprašymo.

Patiekalų restorane siūloma nemažai: daugiau kaip pora dešimčių karštųjų, maždaug tiek pat – salotų ir šaltųjų patiekalų. Serviravimas gana paprastas, bet viskas skanu ir šviežia – ir graikiškos salotos su mėlynuoju sūriu (9,50 Lt), ir „Šefo salotos“ (8 Lt). Karštųjų patiekalų kainos svyruoja nuo mažiau nei 10 Lt iki 35 Lt. Vienas iš mūsų pabando jautienos filė kepsnį (22 Lt), o alkanesnis ryžtasi „Gaspadoriaus keptuvei“, dar vadinamai „Didžiuoju smuklės kepsniu“ (35 Lt). Šis patiekalas numatytas 2 asmenims, o pamačius jį, paaiškėja, kad vienam tikrai neįveikiamas. Degikliu šildoma metalinė keptuvė po visą salę skleidžia šoninės, keptų dešrelių, didžiulio kiaulienos kepsnio, milžiniškos vištos šlaunelės ir keptų bulvių kvapą. Būtent šiam patiekalui ir prireikė „Remarko testo“.

Skanūs ir desertai – šerbetas (5 Lt) bei jogurtinis pudingas (6 Lt). „Tado Blindos smuklės“ gėrimų sąraše nerasite kelis šimtus litų kainuojančio vyno ar šampano, bet vyno rūšių čia - daugiau nei dvi dešimtys. Su alkoholiu derėtų elgtis atsargiai: 100 ml raudonojo vyno „Chile Chico Caberne Sauvignon“ - viso labo 4 Lt, pusės litro bokalas „Švyturio Ekstra“ – 4,5 Lt, 40 ml
„Alitos“ brendžio – 3,50 Lt.

Vytautas Gaižauskas
„VŽ Savaitgalio“ informacija

Daugiau apie restoraną>>