Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Bare „h club>diana“ išskirtinė prabanga rūkantiems (svetur)

2005-10-20
Опубликовать вашу статью

Puikiais restoranais ir kavinėmis gali pasidžiaugti ne tik ankščiau aprašytos Belgija ir Ispanija. Puikiomis įstaigomis, galinčiomis nustebinti net ir viską mačiusį svečią, puikuojasi ir Italija. Šioje šalyje galima aptikti ne tik originalių vyninių, kuriose lankytojui paliekama teisė pačiam apsitarnauti, ar originaliai įrengtų kokteilių barų supasaulietintose XVI amžiaus bažnyčiose, bet ir pačių prašmatniausių restoranų rūkomųjų. Būtent apie vieną iš tokių rūkomųjų papasakosime šiandien.

Išskirtinė prabanga rūkantiems
Nuo 2005 sausio, kuomet buvo priimtas įstatymas, draudžiantis rūkyti viešose vietose, rūkyti mėgstantys italai turėjo pasirinkti – arba atsisakyti šio įpročio, arba prisitaikyti.

Vienas pagrindinių šių dienų reginių Italijoje – prie barų, kavinių ir restoranų įėjimų rūkantys žmonės. Mat tiktai apie 2 procentus Italijos viešojo maitinimo įstaigų savininkų yra įrengę specialius rūkymo kambarius. Ir net jeigu restoranų savininkai nenori ar neturi galimybių pasiūlyti atskirą patalpą rūkantiems viduje, tai dauguma jų stengiasi įrengti rūkymui skirtą vietą ne restorane. Dažnai netgi labai patogią. Pavyzdžiui, Milane esančio viešbučio „Sheraton Diana Majestic“ baras „h club>diana“ yra labai populiarus vietinių gyventojų tarpe. Nuo šios vasaros dalis viešbučio buvo skirta atviro rūkymo kambario įrengimui. Šiuo metu rūkomajame puikuojasi sofos, odiniai foteliai, medinės grindys ir net du dujiniai židiniai, maloniai šildantys vėsiais vakarais. „Diana rūkymo kambaryje“ („Diana Smoking Lounge“) žmonės gali gurkšnoti kokteilius (8-10 eurų) ir mėgautis nemokamais, „h club>diana“ populiarinančiais, užkandžiais.

Viešbučio internetinė svetainė: www.starwood.com/italy

Gintarė Jankauskaitė
„Restoranų verslo“ Nr. 5/2005 (9) informacija